Un medic reputat a fost găsit mort în casă în Brașov. Polițiștii au descris scenele petrecute după ce au intrat în casă

Publicat: 19/02/2020 | 12:10

O veste tristă a adus doliul în lumea medicală din România. Un doctor reputat a fost găsit mort în casa lui din Brașov. Sora lui a fost cea care a dat alarma la 112, iar la scurt timp după ce au ajuns la locuința bărbatului, polițiștii au descris scenele petrecute după ce au intrat înăuntru.

Citește și: Doliu în lumea filmului. Un cunoscut regizor și familia sa au fost uciși de coronavirus. Mesajul cutremurător trimis de pe patul de moarte

Medicul Vitalie Neaga a fost găsit mort în casă

Vitalie Neaga, medic specialist în Anestezie și Terapie Intensivă și în Boli infecțioase, a fost descoperit fără suflare în propria locuință. Totul s-a aflat ieri, după ce sora lui s-a întors în țară și a fost surprinsă că nu a venit la aeroport ca să o ia, așa cum vorbiseră. Femeia l-a sunat și, pentru că nu i-a răspuns la telefon, ea a apelat serviciul unic de urgență 112. Oamenii legii l-au găsit pe reputatul doctor întins pe pat, îmbrăcat în pijamale, relatează jurnaliștii de la mytex.ro. El era în concediu în această perioadă şi ultima oară când cineva a vorbit cu el a fost sâmbătă.

“Odihnă veșnică și drum lin către lumea celor drepți și buni, grăbit fiind, așa cum ai trăit întreagă viață, alergând intens printre suferințele semenilor, iubindu-i de multe ori cu mult mai mult decât pe cei dragi inimiii tale, sacrificând zile și nopți fără număr, cu crezul de a-ți face meseria dincolo de absolut, empatic și cu crucea Domnului în minte și în suflet!

Bunul Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace și liniște, alături de echipa colegilor noștri plecați la cele veșnice, dragul nostru coleg, prieten și camarad, doctor Vitalie Neaga! Medicina din specialitățile Anestezie și Terapie Intensivă și Boli infecțioase a rămas, a câtă oară, fără un profesionist desăvârșit… mult prea devreme, mult prea grăbit! Ca și noi, întreg colectivul Spitalului Militar de Urgență Regina Maria Brașov!”, a scris pe Facebook dr. Keresztes Alexandru, comandantul și managerul general al unității sanitare.

Deocamdată, nu se știe cauza decesului a lui Vitalie Neaga. Legiştii vor stabili când a murit și ce anume i-a provocat sfârșitul. Stabilit de mulți ani la Brașov, doctorul basarabean era divorţat şi tată a trei copii. El avea 48 de ani, lucra la Spitalul Militar de Urgență Regina Maria din Brașov și era manager al unei clinici recent deschise împreună cu mai mulți colegi de diferite specialități.