Un medic ginecolog din Capitală susține că împărtăşania ucide coronavirusul! Reacția spitalului: „Ne…”

Publicat: 27/03/2020 | 20:07

Conducerea Spitalului Polizu din București a venit cu precizări după ce Carmen Rădulescu, unul dintre medicii ginecologi ai unității medicale, a declarat pe Facebook că împărtăşania „e cel mai bun medicament împotriva oricărei boli”.

Concret, Spitalul Polizu din Bucureşti se delimitează complet de afirmaţiile exprimate de medicul Carmen Rădulescu.

„Instituţia noastră respectă în totalitate libertatea de conştiinţă a tuturor cetăţenilor, indiferent că sunt angajaţi ai instituţiei sau pacienţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al spitalului, Bogdan Ştefănescu, pentru Adevărul.

Totodată, conducera Polizu a precizat și că protocoalele şi procedurile de prevenţie, asepsie şi antisepsie trebuie respectate fără niciun fel de derogare, indiferent de contextul sau circumstanţele evenimentului analizat.

„Fiecare cetăţean are libertatea deplină de a hotărî ce e mai bine pentru propria persoană, inclusiv prin acordarea sau neacordarea consimţământului informat pentru asistenţă medicală, atat timp cat deciziile sale nu pun în pericol sănătatea celor din jur.

Ne delimităm ferm de afirmaţiile făcute de doamna doctor Carmen Radulescu, care nu constituie poziţia oficială a Spitalului Polizu”, se arată în dreptul la replică.

De la ce a pornit totul

Medicul Carmen Rădulescu a scris, joi seara, pe Facebook că împărtăşania ucide noul coronavirus. „Nu pot să cred că există oameni nechibzuiţi care pot spune că Trupul şi Sângele Mantuitorului ne pot îmbolnăvi. Sunt medic şi nu sunt de acord cu asemenea Inepţii! Împărtăşania este cel mai bun medicament împotriva oricărei boli şi un balsam pentru suflet”.

În același timp, medicul îi condamnă și pe cei care nu sunt de acord cu împărtășania în plină pandemie de coronavirus. „Ruşine pentru cei care judecă aşa, rusine pentru cei care Îl hulesc pe Dumnezeu.

Ei ne-au dus în situaţia în care suntem acum şi tot n-au învăţat nimic. Mulţumim părinte pentru cuvintele frumoase! Sper ca Dumnezeu să-şi întoarcă din nou faţa către noi pentru că suntem mulţi care Îl iubim şi Îl rugăm să ne salveze de virusul ucigaş.

Împartasania îl omoară , păcat ca nu ştiu mulţi asta. Acum ne va lipsi, dar ne va rămâne rugăciunea. Ea este salvatoare, iar voi cei care împroşcaţi cu noroi sunteti răspunzători de nenorocirea noastră! Treziti-va măcar acum!Doamne Iartă-ne şi ocroteşte-ne!”