Un medic din Târgu-Jiu s-a ales cu dosar penal după ce a refuzat să consulte pacienții suspecți de COVID-19. Este acuzat de…

Publicat: 10/04/2020 | 13:43

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a deschis un dosar penal pe numele unui doctor care a refuzat să consulte și să ofere servicii medicale unor pacienți suspecți de COVID-19. Medicul, angajat al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, este cercetat pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor.

VEZI AICI: NU SCĂPĂM DE COVID-19 NICI LA IARNĂ. “SPER CA PÂNĂ ATUNCI SĂ AVEM MEDICAȚIA NECESARĂ!” ANUNȚUL FĂCUT DE ALEXANDRU RAFILA

La data de 06.04.2020, urmare a unui articol apărut în mass-media şi mediul online, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. l din Codul penal, şi zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 Cod penal, reţinându-se că doctor G.N., din cadrul S.J.U. Târgu-Jiu – Secţia Infecţioase, nu îşi exercită atribuţiile de serviciu, respectiv refuză să examineze şi să ofere servicii medicale pacienţilor suspecţi de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, serviciile medicale fiind prestate doar de asistenta medicală D.L.„, se arată într-un comunicat al Parchetului din Târgu-Jiu.

CORONAVIRUS. Pacienți și cadre medicale de la Institutul Oncologic Cluj-Napoca, diagnosticați cu COVID-19

Cercetările sunt efectuate de către IPJ – Gorj – Serviciul Investigaţii Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.