Un medic din prima linie s-a sinucis! Era implicat în campania de vaccinare

Publicat: 08/01/2021 | 18:25

Dramă în rândul medicilor din italia! Un coleg al lor s-a sinucis! Era implicat în Campania de vaccinare anti COVID-19. Vestea a căzut ca un trăznet în mijlocul cadrelor medicale.

Medicii şi asistenţii de la spitalul din oraşul italian Cosenza, situat în regiunea Calabria, au aflat că doctorul Lucio Marrocco, colegul lor, şi-a luat viaţa. S-a aruncat joi seară de la balconui casei în care locuia împreună cu familia sa. În vârstă de 56 de ani, Marrocco era directorul unei unităţi din cadrul spitalului din Conseza. Unitate implicată la nivel local în organizarea etapelor campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, scrie antena3.ro.

O infirmieră de la Bârlad s-a sinucis

La finele anului trecut, o infiermieră de la Spitalul din Bârlad și-a pus capăt zilelor. Femeia nu ar mai fi făcut față stresului cauzat de volumul mare de muncă, dar și problemelor pe care le avea cu soțul ei, despre care se spune că era agresiv. (CITEȘTE ȘI: FAMILIA STELLEI TENNANT CONFIRMĂ, MODELUL BRITANIC S-A SINUCIS: „A SIMȚIT CĂ E INCAPABILĂ SĂ CONTINUE”)

Femeia, în vârstă de 46 ani, plecase de acasă și locuia la un frate. În luna octombrie, ea a cerut un ordin de protecție împotriva soțului ei, însă magistrații nu i-au admis cererea. Instanța a obligat-o să și plătească cheltuielile de judecată. Infirmiera a cerut divorțul la începutul anului, însă, în contextul actual, procesul s-a tot prelungit.

Ea lucra la Spitalul din Bârlad, care este suport COVID, iar epuizarea și-a spus cuvântul. Duminică, 13 decembrie, nu a mai ajuns la muncă. Colegii infirmierei și-au dat seama că ceva nu este în regulă și au mers să o caute, potrivit vremeanoua.ro. Aceștia au găsit-o spânzurată în locuința fratelui ei. Femeia a lăsat un bilet de adio, în care le cerea scuze celor doi copii ai săi pentru gestul extrem la care a recurs. Apropiații și familia sunt în stare de șoc după ce au aflat vestea.