Un medic din Iași care vrea să plece voluntar la Suceava rupe tăcerea: ”Am fost amenințată!” A avut COVID-19 în ianuarie

Publicat: 02/04/2020 | 16:44

Medicul ginecolog Monica Holicov, de la spitalul din Iași, a cerut să meargă la Suceava, voluntar, pentru a da o mână de ajutor în focarul de infecție coronavirus de la Suceava. Nu a primit niciun răspuns de la autorități, mai mult, conducerea spitalului unde lucrează ar fi avertizat-o că, dacă pleacă, nu va mai profesa în Iași.

Monica Holicov a dezvăluit că a fost infestată cu virusul COVID-19 în luna ianuarie.

ALTE 278 DE PERSOANE, DEPISTATE POZITIV CU NOUL CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA! NOI INFORMAȚII FĂCUTE PUBLICE DE GRUPUL DE COMUNICARE STRATEGICĂ

„Am fost avertizată voalat că, dacă iau boala nu mai pot face nașteri în spitalul meu. Le-am spus că am avut boala în ianuarie, am făcut-o pe picioare, nu am știut atunci, acum realizez (…) Eu plec la Suceava, nu m-am răzgândit. Totuși, dorința mea de a ajuta s-ar putea întoarce împotriva mea și împotriva pacienților mei. Nu vreau să am interzis la spitalul meu (…)

CINE ESTE PACIENTUL ZERO DIN SUCEAVA! MEDICII O ACUZĂ CĂ A INFECTAT SUTE DE OAMENI. CE SPUNE SOŢUL FEMEII CĂ S-A ÎNTÂMPLAT, DE FAPT

Este panică, dar eu vă spun că o să se moară de foame, nu de boală. Mulți au fost dați afară de la serviciu, vor termina banii. Virusul nu-l iei dacă stai acasă, îl iei în spital când te duci să te operezi de apendicită, să faci dializă sau chimioterapie. De coronavirus se moare în spitale, nu acasă. Eu sunt în categoria de risc, am peste 50 de ani și am diabet”, a spus medicul Monica Holicov, pentru Mediafax.

Ce spune un medic rezident din Iași, detașat la Suceava

Alinei Cigoli este medic rezident la Spitalul Sf. Spiridon din Iași, iar pentru o lună a fost detașată la Suceava. Se va ocupa de pacienții cu coronavirus.

ESTE OFICIAL! S-A STABILIT PROTOCOLUL DE TRATAMENT ÎN CAZUL PACIENȚILOR CU CORONAVIRUS

„Sunt medic rezident, medicină de urgență, anul 5, la Iași. Sunt detașată la Suceava timp de o lună. Această poveste începe de pe 23 martie, când am primit un mesaj că este posibil să fie nevoie de mai mulți medici în Suceava. Mi-am făcut bagajele împreună cu soțul și copilul meu, care mă întreba frecvent unde merg. Fetița mea are patru ani. A fost un moment dificil. Mi-am făcut bagajele cu inima strânsă. Suntem oameni, sentimentul de frică este prezent, e adevărat. Dar am ales să fiu medic de urgență. Asta înseamnă că oricând poți primi un telefon și trebuie să fii pregătit să pleci acolo unde e nevoie de tine”, a spus ea pentru Antena 3.

De asemenea, ea a dezvăluit că printre pacienții infectați cu noul coronavirus a avut și rude. Una dintre ele a murit. (VEZI ȘI: DEZASTRU LA SUCEAVA! DETALII NEȘTIUTE DESPRE „ZONA ROȘIE” A ROMÂNIEI)

„Experiența începe inițial la Spitalul Rădăuți, pe 23 martie, unde am lucrat trei ture consecutive. Întâmplarea face ca am consultat și o parte din rudele mele, eu fiind din Suceava. Inevitabil au fost aduse cu ambulanța și rude de-ale mele. A fost greu pentru că intervin și sentimentele. O parte dintre ele au fost în stare gravă. Unul din pacienți a pierdut lupta cu această boală grea. Primul pacient pe care l-am consultat a fost fratele bunicului meu. Nu știam că va veni. Mi-a fost adus de ambulanță, într-o stare foarte gravă, cu înaltă suspiciune de infecție cu coronavirus. A fost direcționat către Spitalul de Boli Infecțioase Suceava, unde a decedat a doua zi”, a mai spus medicul.