Un medic din Iași acuză că donațiile se fură. Ce răspunde managerul spitalului: “Omenește, nu îi pot condamna și…”

Publicat: 31/03/2020 | 12:46

Este scandal la unul dintre cele mai mari spitale unde sunt tratați pacienții infectați cu COVID-19. Un medic acuză că donațiile se fură, iar managerul unității răspunde prompt: “Omenește nu îi pot condamna și nu îi consider hoți”. (VEZI ȘI: Demisii în bloc la Spitalul CFR din Timișoara. Reacția lui Ciprian Olaru, managerul unității medicale)

Anchetă internă la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, unitatea din Moldova unde sunt tratate cazurile grave de COVID-19. Unul dintre cei mai cunoscuți medici ai instituției, Mihnea Hurmuzache, fost director, și-a acuzat public colegii că și-ar fi însușit o parte din donațiile primite săptâmâna trecută.

Hurmuzache a lansat acuzațiile pe Facebook, postarea sa ducând la o anchetă în spital. „Plecând din spital, am avut uriaşa surpriză, şi în acelaşi timp mâhnire, să văd cum anumite donaţii din partea unor oameni cu suflet, se îndreaptă (şi nu puţine) spre portbagajele unor maşini din curtea spitalului.

EXCLUSIV. Viața la un centru de transfuzie sanguină, în plină pandemie de coronavirus: „Încercăm să ajutăm pe toată lumea”

Şi asta prin faţa camerelor de luat vederi (era o declaraţie de presă în faţa Triajului) şi a multor ochi prezenţi. Mă întreb dacă se înţelege că donaţiile făcute pentru a face mai uşor de trecut perioada aceasta de către pacienţi şi personalul medical la serviciu, NU sunt pentru cei care stau acasă“, a scris Mihnea Hurmuzache.

„Nu s-a furat nici un mililitru de dezinfectant și nici o mască

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase spune că a verificat acuzațiile medicului Hurmuzache. Carmen Dorobăț a precizat că e vorba de o serie de sucuri donate pentru cadrele medicale, pe care aceștia le-au dus acasă la copii.

„În primul rând credem că donația de băuturi dulci făcută unității medicale era destinată personalului. Medical, nu recomandăm și nu dăm pacienților băuturi dulci. Unii salariați au luat acasă, pentru copii, sucurile pe care le-au primit în spital și pe care nu le-au consumat . Omenește, nu îi pot condamna și nu îi consider hoți”, a precizat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Ca manager am avut discuții cu fiecare asistentă șefă în parte, juristul spitalului care urmărește special sponsorizările și finalitatea lor. Nu s-a furat nici un mililitru de dezinfectant și nici o mască sau alte materiale de protecție.

ORDONANȚELE MILITARE nr.5 și 6: VEZI DOCUMENTELE / Am intrat oficial în Scenariul 4 / Suceava, în carantină: un sfert dintre toți infectații din România sunt aici! Declarații la MAI (VIDEO)

Mai mult, o asistentă șefă a uitat o cheie în ușă la locul de depozitare și nu i-a lipsit nimic Vreau să asigur sponsorii, dar, în primul rând, ieșenii de buna noastră credință, de profesionalismul si devotamentul nostru. În timp ce zeci de asistente, infirmiere și medici de la spitale din toată țara își dau demisiile, noi rămânem în prima linie. Eroii de la Spitalul de Boli Infecțioase nu sunt hoți”, a spus Dorobăț. (NU RATA: Fiica unui bărbat mort din cauza COVID-19 la Suceava, dezvăluire cutremurătoare)