Un medic din Argentina compară coronavirusul cu ciuma neagră. Mesaj dur pentru locuitorii planetei: “Vom muri din cauza unor idioți!”

Publicat: 29/03/2020 | 14:46

Jorge Batista este un medic apreciat în Argentina și, totodată, sub contract cu Boca Juniors de peste două decenii. Acesta îi sfătuiește pe oameni să respecte cu strictețe carantina, în așa fel încât pandemia de COVID-19 să dispară cât mai rapid. Totodată, sud-americanul compară coronavirusul cu ciuma neagră.  

VEZI AICI: ÎNCĂ UN SIMPTOM AL INFECTĂRII CU COVID-19. MĂRTURIA TERIBILĂ A UNUI CADRU MEDICAL: “PARCĂ AR FI DIAVOLUL ÎNSUȘI!”

Până în prezent, în Argentina au fost infectate cu coronavirus 745 de persoane, dintre care 19 au murit.

În timpul ciumei negre, nici medicii, nici populația nu au știut cu ce se confruntă. Noi știm cu ce ne confruntăm și cum putem încerca să evităm infectarea cu acest virus. Respectă carantina! Prea multă lume pe stradă”, a scris, pe contul personal de Instagram, Jorge Batista.

MApN. Institutul „Cantacuzino”, creștere a capacității de testare pentru SARS CoV-2. Câte probe se prelucrează zilnic

În Evul Mediu s-a murit de ignoranță. Și acum mulți dintre noi se vor îmbolnăvi și vor muri din cauza unor idioți, dar nu vreau să mă implic într-o chestiune politică care nu-mi convine sau care nu mă interesează. Problema este acum că nu avem educație. Mulți oameni nu au suficientă educație pentru a înțelege gravitatea situației Și este vina tuturor. Nimeni nu poate fi în afara acestei realități”, a mai scris medicul clubului de fotbal argentinian Boca Juniors.

NU RATA: COVID-19 A UCIS PESTE 30.000 DE OAMENI ÎN ÎNTREAGA LUME. NUMĂRUL PERSOANELOR INFECTATE A DEPĂȘIT 640.000

Totul despre ciuma neagră

Ciuma neagră a fost una din cele mai violente pandemii din istoria lumii. A a fost cauzată de o bacterie numită yersinia pestis și a izbucnit, cel mai probabil, în Asia. Ulterior s-a răspândit și în Europa, după anul 1347, unde a creat mare panică. Durerile îngrozitoare, transpirația și frisoanele erau principalele simptome ale bolii. În câțiva ani, între o treime și o jumătate din populația Europei a murit.