Un medic de la Spitalul Suceava explică ce simt pacienții infectați cu noul coronavirus: „E ca și cum ai avea cioburi în plămâni”

Publicat: 17/04/2020 | 21:19

Ionuț Nistor, medicul nefrolog din Iași care a cerut să meargă la Spitalul din Suceava, povestește că mai mulți pacienți bolnavi de COVID-19 i-au descris ce simt atunci când sunt agonie.

Concret, unii dintre bolnavi au simțit ca și cum ar avea cioburi de sticlă în plămâni și că era foarte dureros să respire, relatează Mediafax.

„Este şocant la început, pentru că nu e un lucru pe care l-am mai văzut sau pe care l-am făcut de o sută de ori. Cine spune lucrul acesta minte. Avem toţi, mai mult sau mai puţin, exprienţă limitată în tratamentul acestor boli”, a declarat doctorul.

O zi în Iad

Ionuț Nistor a ajuns în iadul din spitalul de la Suceava după ce sute de cadre medicale erau deja infectate. „De fapt, oamenii cu care lucrezi sunt 1 sau 2 maxim, într-o secţie, asta însemna la momentul 0 tot personalul. Doi oameni, o asistentă, o infirmieră, un medic şi aşa trebuia să mergi mai departe”, a spus Ionuț Nistor.

Acesta a povestit cât de greu i-a fost şi să îi vadă pe pacienţii din secţia de Nefrologie, unde lucrează, cum se chinuiau din cauza bolii.

„Unii pacienţi descriu aceste simptome ca şi cum ai avea foarte multe cioburi de sticlă şi atunci când respiri simţi că te taie în interiorul pieptului şi este foarte dureros să respiri”, a mai spus medicul.

Medicul spune nu îi pare rău că a mers să dea o mână de ajutor, dar recunoaşte că nu va uita curând experienţa din Spitalul Suceava.

„Încercăm să nu vedem lucruri, care sunt convins, că dacă nu am fi medici, recunosc că sunt destul de şocante. Anumite sechele se vor vedea mai târziu. Ne concentrăm aceste eforturi spre a face bine”, a precizat medicul.