Un medic de la Spitalul Județean Covasna a fost depistat pozitiv la coronavirus: ”Vor fi prelevate probe de la persoanele cu care a intrat în contact”

Publicat: 22/03/2020 | 17:16

Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe a anunțat, printr-un comunicat, că un medic a fost depistat pozitiv la coronavirus. Au fost luate toate măsurile impuse de această situație, au mai transmis reprezentanții spitalului. 

DSP Covasna a dispus, duminică, plasarea în carantină a mai multor secții ale unității medicale. Un medic de la secția de obstretică-ginecologie a fost depistat pozitiv cu coronavirus, după ce bărbatul a revenit dintr-o excursie la schi în Tirolul de Sud (Austria).

Alți trei medici – cu care medicul a intrat în contact – au fost testați, la rândul lor,  fiind plasați în izolare la domiciliu, iar acum sunt așteptate rezultatele analizelor.

(VEZI ȘI AICI: O ACTRIȚĂ DIN CELEBRUL SERIAL CASA DEL PAPEL A FOST CONFIRMATĂ CU NOUL CORONAVIRUS)

Nu prezintă simptome care ar da bănuieli de infectare

Prefectura Covasna a transmis un comunicat în care a prezentat ultimele informații referitoare la Spitalul Județean Sfântu Gheorghe.

”În vederea prevenirii răspândirii COVID-19, DSP Covasna a dispus a la Spitalului Județean de Urgență Sfântu Gheorghe, plasarea sub carantină a secțiilor obstetrică-ginecologie, neonatologie, respectiv sala de nașteri. Pacienții internați rămân pe perioada carantinei pe secțiile amintite sub supraveghere medicală permanentă. Momentan nici aceștia și nici personalul medical de pe secții nu prezintă simptome care ar da bănuieli de infectare cu COVID19-coronavirus. DSP Covasna a prelevat și va preleva probe de la persoanele implicate potrivit metodologiei valabile astăzi de testare a persoanelor”, se arată în comunicat.