Un medic de la secția ATI, resemnat că urmează să contracteze virusul COVID-19 în spital. “Mă rog doar să…” Mărturii cutremurătoare

Publicat: 25/03/2020 | 11:20

Pandemia de coronavirus lovește fără milă nu doar în oamenii de rând, ci și în cadrele medicale. Sub protecția anonimatului, un doctor de la terapie intensivă, angajat la un spital din centrul României, a anunțat că este resemnat că, într-un final, va contracta virusul COVID-2019.

VEZI AICI: RAED ARAFAT ȘI MARCEL VELA, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU ROMÂNI: ESTE VORBA DE ORDONANȚA MILITARĂ VIDEO

Mă rog doar doar să fac forma ușoară, să nu consum resursele, și așa puține. Le-am cerut testare masivă, nu se poate, nu au de unde. Le-am cerut echipamente, avem destule, iar noi ne spălăm măștile”, a precizat medicul potrivit libertatea.ro.

Medicul mai spune că la secția ATI (Antestezie și Terapie Intensivă) a spitalului există doar 15 combinezoane. La nivel de spital, în jur de 100. E, însă, un caz fericit în condițiile în care alte spitale nu au nici atât.

Măști PPE avem doar la combinezoane, pe care le ținem pentru cazurile confirmate, pentru că sunt puține costume. În rest măști chirurgicale, cât le vom mai avea și pe alea. Problema este dacă acum e o transmitere comunitară, oricine poate fi infectat, chiar și asimptomatic. Eu ca anestezist sunt expus oricând intubez un pacient. Nu am de unde să știu, el fiind asimptomatic, dacă e infectat sau nu. Măști separate FFP2 sau FFP3 nu avem. Am fost dispus să îmi cumpăr, atât pentru muncă, cât și pentru familie, nu am găsit nimic, doar o cutie de chirurgicale pe care am împărțit-o cum am putut”, mai spune medicul.

VEZI AICI: GIGI BECALI FACE TOT POSIBILUL CA SĂ SALVEZE ROMÂNIA DE CORONAVIRUS. “AM O ECHIPĂ CARE SE OCUPĂ DE ASTA. DAȚI-VĂ LA O PARTE DE ACOLO!”

“Refuz să mergem acasă la familii. Dacă apare un caz…”

Deocamdată, nu există cazuri de COVID-19 la spitalul unde el lucrează. Problema principală este, însă, lipsa de stocuri, ca mai peste tot.

Noi ne-am organizat între noi și am spus că dacă apare un caz sau când vor apărea cazuri vom închiria un apartament și vom merge acolo să ne odihnim și apoi ne întoarcem la spital. Refuz să mergem acasă la familii”, a încheiat medicul.