Un medic de familie din Constanța, infectat cu COVID-19, luptă pentru viață pe patul de spital. Avertismentul ministrului Sănătății

Publicat: 05/04/2020 | 17:00

Un medic de familie din județul Constanța, infectat cu noul coronavirus, se zbate între viață și moarte, în secția de terapie intensivă a Spitalul de Boli Infecțioase din oraș.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a confirmat, duminică, starea gravă în care se află cadrul medical, după ce a vizitat două spitale din Constanța:

„Avem un singur pacient care este pe terapie intensivă, în stare critică. Este vorba de un medic de familie”, a declarat, astăzi, Ministrul Sănătății.

Este vorba de un medic de familie din localitatea Băneasa, care a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Testul soției a ieșit negativ.

În Constanța sunt înregistrate până în acest moment 114 cazuri de infectare cu noul coronavirus și au fost înregistrate două decese.

Ministrul Sănătății avertizează

Nelu Tătaru a recunoscut în premieră că la Brașov și Constanța sunt focare de coronavirus în care personalul medical este intens infectat.

Ministrul a precizat că de săptămâna viitoare se va ocupa personal de cele două situații. „Era un moment în care trebuia să limităm circulația persoanelor în Țăndărei, astfel ca persoanele să nu iasă și să răspândească virusul în restul județului, iar în interior să nu intre nimeni, pentru a nu amplifica acea transmitere locală.

Există și alte focare, Deva, Aradul, avem zone unde avem un personal medical intens infectat, ne gândim ne gândim la Brașov ne gândim și la Constanța, sunt focare pe care le avem în atenție și pe care săptămâna viitoare le voi vizita.”