Un medic care lucrează în laboratorul de analize al Spitalului Județean Bacău a fost infectat cu noul coronavirus

Publicat: 09/04/2020 | 12:14

Un medic care lucrează în laboratorul de analize de la Spitalul Județean Bacău a fost infectat cu noul coronavirus. Conducerea spitalului a achizitionat, din resurse proprii, kituri de testare pentru personalul medical din prima linie de combatere a COVID-19.

Medicul de la laboratorul de analize medicale al Spitalului Județean de Urgență Bacău este internat acum la Boli Infecțioase. ”Ne-a spus că nu se simte prea bine și a fost trimis acasă, unde i s-au recoltat probe, iar testul a confirmat că e pozitiv. Ulterior, a fost internat în Secția de Boli Infecțioase, iar starea lui este bună”, a declarat Adrian Popa, managerul Spitalului Județean Bacău.

REGULI fără precedent anunțate de Biserica Ortodoxă pentru Florii și Paște: cum se țin slujbele, cum se ia lumină

Direcția de Sănătate Publică a început o anchetă epidemiologică, iar cei opt colegi ai medicului, care ar fi intrat în contact cu el, au fost izolați și testați.

Evoluția în ultimele 24 de ore

La nivel global se înregistrează 1.472.837 cazuri confirmate de infecție cu coronavirus, din care 87.768 decese, anunță, joi, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Potrivit sursei citate, au fost raportate 87.293 cazuri noi, dintre care 6.429 decese. Creșteri importante ale numărului de cazuri au fost înregistrate în Statele Unite ale Americii, Italia, Spania, Franța, Iran, Turcia, Belgia, Olanda și Marea Britanie.

MĂRTURIE. Şefa secţiei ATI de la Spitalul Gerota a învins coronavirusul: „Ai senzaţia că dărâmă munţii”

Situația în România:  Până la data de 8 aprilie ora 13.00, s-au înregistrat 4.761 de cazuri confirmate de infecție cu coronavirus, din care 209 decese, fiind confirmate 344 cazuri noi de infecție cu coronavirus. Persoanele au fost izolate pentru tratament în spital. Se continuă anchetele epidemiologice pentru depistarea și izolarea contacților, precizează CNSCBT. (VEZI ȘI: Asistentă din Suceava, dezvăluiri cu ochii în lacrimi despre un pacient testat pozitiv cu Covid-19: „Vă rog frumos, ajutaţi-mă că nu mai pot!”)