Un medic, acuzat că este “creierul” afacerii cu spirtul contrafăcut, care a ucis 14 oameni! Ce s-a întâmplat când un strop de alcool i-a sărit în ochi unuia dintre capii rețelei

Publicat: 10/05/2020 | 13:20

14 persoane au murit după ce s-au intoxicat cu spirt medicinal contrafăcut, care ar fi fost preparat de Satar Abdul Dawoud, zis “Abed”, doctor de profesie. A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, iar poliţiştii au făcut patru percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, mai multe persoane fiind duse la audieri. Din declarațiile mai multor inculpați, se pare că Satar Abdul Dawoud a fost “creierul” acesti afaceri.

VEZIA AICI: MORȚI DIN ROMÂNIA, DEZGROPAȚI! HOTĂRÂRE DE ULTIMĂ ORĂ

De profesie medic, Abdul Dawoud ar fi vrut să profite de pandemia de COVID-19 și să facă un ban în plus, având în vedere cererea mare de spirt. La un moment dat, unul dintre partenerii lui a simțit că ceva nu este în regulă, lucru pe care l-a recunoscut în fața anchetatorilor.

Eu m-am certat cu Abed din cauza faptului că acesta contraface spirt. Mi-a spus că nu e treaba mea și să tac din gură. În timp ce Abed turna alcoolul în butoiul albastru, o picătură mi-a sărit în ochi și m-a usturat toată ziua. Abed mi-a spus să nu mă spăl, că fac mai rău. Abed e doctor. În timp ce puneam capace la sticlele umplute cu lichidul fabricat, acesta îmi sărea pe piele și mi-a crăpat pielea pe mâini. În timp ce se fabrica spirtul, aveam o stare de rău. Domnul Abed are nevoie mare de bani, are datorii mari și, din cauza asta, m-a obligat să lucrez pentru el”, a spus Fuad Ahmmed, unul dintre inculpați, în fața anchetatorilor.

CRIZĂ. Marcel Ciolacu a început să tremure în timpul unei conferințe | VIDEO

Firul evenimentelor

Oamenii legii s-au sesizat din oficiu după ce în perioada 15 – 24 aprilie în judeţul Iaşi au fost înregistrate 10 decese care ar fi fost cauzate de intoxicaţia cu alcool metilic. Ulterior, au avut loc percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. S-a deschis dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru infracţiunile de ucidere din culpă, înşelăciune şi falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

NU RATA: VĂDUVA UNUI IEȘEAN MORT DUPĂ CE A BĂUT SPIRT CONTRAFĂCUT, MĂRTURIE ULUITOARE: „EU AM SCĂPAT CĂ BEAU NUMAI «MONA». VODKA E APĂ!”. VIDEO VIRAL

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că o societate comercială, din municipiul Iaşi, ar fi achiziţionat alcool sanitar, de pe raza municipiului Bucureşti, iar ulterior l-ar fi distribuit mai multor societăţi de pe raza judeţului Iaşi.

În urma activităţilor desfăşurate au fost identificate aceste societăţi comerciale şi au fost ridicate sticlele cu alcool sanitar, iar în urma analizele efectuate, în substanţă ar fi fost fost identificată o cantitate foarte mare de alcool metilic. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar şapte persoane au fost conduse la audieri”, se precizează într-un comunicat remis, duminică, presei.