Un martor face dezvăluiri despre modul în care s-au desfășurat negocierile cu criminalul de la Onești: ”Polițiștii râdeau”

Publicat: 02/03/2021 | 11:48

Un martor face dezvăluiri despre modul în care s-au desfășurat negocierile cu criminalul de la Onești. Potrivit acestuia, oamenii legii râdeau și parcă stăteau la glume.

Șefii din Poliție fac o anchetă internă la Onești, pentru a verifica dacă au existat pași greșiți și în intervenția autorităților, așa cum povestește martorul care se afla la fața locului.

”Cât timp a fost toată situația asta, au încercat să vorbească, dar domnul încontinuu a înjurat. Polițiștii cât timp s a întâmplat au și spus: nu mai înjură, domnule. Ceva de genul… nu se simțea de parcă încercau să calmeze. Pe la ora 1 îmi amintesc cum erau în față scării și stăteau, râdeau de parcă își spuneau glume.

Nu știu tot ce au discutat, dar nu mi s a părut că s-a lucrat cu finețe. Dacă domnul chiar a fost pe bune scos afară legal din casă, trebuia să aibă un document, să-l aducă să-l verifice. Tot ce a cerut a fost chestia asta pentru cinci ore. Trebuia să-l aducă și nu mai murea nimeni”, a spus Radu Vlăduț.

A ucis doi muncitori, pe care i-a luat ostatici

Doi muncitori care efectuau lucrari de renovare intr-un apartament din Onesti au fost luati ostatici Gheorghe Moroșan, fostul proprietar al locuinței.

A intrat peste ei și i-a amenințat cu cuțitul. La fața locului, s-au deplasat echipe de polițiști, inclusiv un negociator din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău. Negocierile s-au sfarsit tragic când unul dintre ostatici ar fi încercat să îi smulgă cuțitul răpitorului. Gheorghe Moroșan i-a înjunghiat pe cei doi bărbați, care au murit.

Criminalul a fost împușcat de polițiști, dar a fost dus la spital și operat. În momentul de față, starea lui de sănătate este stabilă.