Un liceu și o școală din Giurgiu, închise din cauza gripei. Aproximativ 800 de elevi stau acasă vineri

Publicat: 30/01/2020 | 15:59

Aproape 800 de elevi care învață la Liceul Tehnologic „Ion Barbu” și la Școala Gimnazială nr. 6 din Giurgiu (ambele situate în aceeași curte) vor sta acasă, vineri, după decizia Consiliului de administrație de a suspenda cursurile. Măsura a fost luată pentru a preveni transmiterea infecțiilor respiratorii. (VEZI ȘI: SE ÎNCHID ȘCOLILE ÎN ROMANIA DIN CAUZA GRIPEI! LISTA UNITĂȚILOR CARE ȘI-AU SUSPENDAT DEJA CURSURILE)

În urma triajului epidemiologic efectuat de către școală, s-a constatat că, la nivelul colectivelor de elevi, se înregistrează focare de infecții respiratorii acute, rata de absenteism la nivelul unității fiind de peste 25%.

De asemenea, există un caz de gripă diagnosticat (cu document medical) și alte suspiciuni de gripă, la elevii care sunt sau nu internați în instituții medicale”, se arată într-o informare transmisă de către directorul Liceului Tehnologic „Ion Barbu”, prof. Mihaela Cîrjaliu.

Toate spațiile vor fi dezinfectate

În plus, aproape trei sferturi dintre elevi fac naveta, ceea ce ar fi favorizat transmiterea gripei.

„Ținând cont de cele menționate mai sus, dar și faptul că mai mult de 70% dintre elevii unității noastre sunt navetiști, sunt mai ușor expuși unor riscuri de transmitere a infecțiilor respiratorii, consiliul de administrație întrunit în data de 30.01.2020 a hotărât ca, în data de 31.01.2020, cursurile să fie suspendate.

Toate spațiile instituției de învățământ vor fi riguros dezinfectate”,  a precizat directorul liceului din Giurgiu. (NU RATA: ȘASE COPII AU FOST DUȘI LA SPITAL DUPĂ DERATIZAREA DIN ȘCOALA 133 DIN CAPITALĂ)

Anunțul vine după ce, marți, o grădiniță din Giurgiu și-a suspendat parțial cursurile, fiind afectați 20 de copii, toți din aceeași grupă.