Un ieșean a fost condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare pentru evaziune fiscală. Cum a reușit bărbatul să păcălească autoritățile de aproape 200 de ori

Publicat: 11/01/2021 | 18:12

Un ieșean a fost condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare pentru evaziune fiscală.  Statul are de recuperat de la bărbat aproape jumătate de milion de lei.

Conform anchetatorilor ieșeni, în urmă cu mai bine de 2 ani, bărbatul a păcălit autoritățile de 199 de ori, prin folosirea unor documente falsificate, prin care se atestau tranzacții fictive. Oamenii legii susțin că prejudiciul creat de bărbat se ridică la 478.488 de lei.

Procesul a început pe 14 ianuarie 2019. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pentru evidențiere, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, potrivit bzi.ro.

Acum, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat recent pe bărbat la 6 ani și 10 luni de închisoare. judecătorii au luat în calcul faptul că ieșeanul a mai fost pedepsit în trecut de instanțele din Dolj, pentru fapte similare.

„Instanța admite acțiunea promovată de partea civilă Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), prin Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași. Obligă inculpatul să achite suma de 478.488 de lei, constând în TVA, în cuantum de 268.248 de lei, și impozit pe profit, în cuantum de 210.240 de lei”, au menționat judecătorii ieșeni.