Un diplomat român, infectat cu coronavirus în Luxemburg. Anunţul făcut de MAE

Publicat: 19/03/2020 | 20:53

O veste tristă a venit în această seară din străinătate! Un diplomat român a contractat noul coronavirus SARS-CoV-2 în Luxemburg. În urmă cu puţin tip, oficialii de la MAE au făcut un anunţ important privind acest caz de infectare cu COVID-19 în Marele Ducat de Luxemburg.

Citeşte şi: CFR Călători, reguli noi pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus. Cum se circulă în următoarea perioadă

Diplomat român, depistat pozitiv cu cu coronavirus în Luxemburg

“Ministerul Afacerilor Externe informează că un diplomat care își desfășoară activitatea în cadrul Ambasadei României în Marele Ducat al Luxemburgului a fost testat pozitiv cu COVID-19. Diplomatul a prezentat unele simptome usoare, care au dispărut, iar în prezent se simte bine.

Au fost dispuse măsurile care se impun în relația cu autoritățile din statul de reședință, respectiv măsuri de protecție pentru restul colectivului misiunii diplomatice și familiile acestora.

MAE menționează că, în acest context, activitatea Ambasadei României în Marele Ducat al Luxemburgului va fi suspendată temporar, având în vedere necesitatea ca personalul misiunii să intre în autoizolare”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţi MAE.

Află şi: Anunțul făcut de Gigi Becali! Testele pentru coronavirus se pot face și în clinica lui privată

După câte zile apar simptomele COVID-19

Cercetătorii au stabilit după câte zile apar simptomele coronavirusului: în medie, e nevoie de cinci zile până când cineva care a contactat COVID-19 să manifeste simptomele. Profesorul Justin Lessler, de la școala de sănătate publică ce aparține Spitalului Johns Hopkins și cel care a cordoonat studiul, a spus că aceste rezultate sunt cele mai rapide de până acum și se bazează pe cercetarea a 181 de cazuri, relatează digi24.ro.

Nu rata: Prințul Albert de Monaco, depistat pozitiv la testul pentru coronavirus

Potrivit cercetătorilor, oricine este asimptomatic după 12 zile este improbabil să mai prezinte simptome, însă oamenii sunt sfătuiți ca, dacă sunt suspiciuni că au virusul ucigaş din china, să se izoleze pentru o perioadă de 14 zile pentru a evita posibilitatea de răspândire. Oamenii de știință au precizat însă că încă mai sunt multe informații de aflat despre COVID-19. Virusul mortal provoacă febră, tuse și probleme de respirație și deja a infectat aproape 240.000 de oameni din întreaga lume, relatează worldometers.info/coronavirus.