Un deținut din Penitenciarul Vaslui, care s-a spânzurat, a fost salvat la limită de cadrele medicale

Publicat: 14/06/2021 | 14:25

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat, luni, că un bărbat care era încarcerat în Penitenciarul Vaslui s-a spânzurat în incinta unității.

Evenimentul a fost anunțat la 112 la ora 07:41, după cum informează agenția Agerpres. Bărbatul a încercat să se sinucidă în grupul sanitar al camerei de deţinere.

„O autospecială de Terapie Intensivă Mobilă a fost solicitată să intervină la o instituţie de maximă siguranţă din municipiul Vaslui, unde o persoană s-ar fi spânzurat”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Dan Ionaşcu.

Citește și: „Regele viralelor” de pe TikTok a fost un deținut model! Ce au scris gardienii în „dosarul” lui de la penitenciar

Cadrele medicale au reușit să îl stabilizeze

Cadrele medicale ajunse la fața locului au reușit să îl stabilizeze. Potrivit ISU Vaslui, bărbatul, în vârstă de 44 de ani, a fost găsit în stop cardio-respirator de către cadrele medicale care au sosit pentru a-i acorda primul ajutor.

„În această dimineaţă, un echipaj SMURD a fost solicitat la Penitenciarul Vaslui în urma tentativei de suicid a unui bărbat de 44 de ani. Acesta intrase în stop cardio-respirator când a ajuns echipajul de pe ambulanţa TIM, dar a răspuns la manevrele de resuscitare şi a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenţă Vaslui”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU, Dan Ionaşcu.

Personalul penitenciarului, intervenție decisivă

Potrivit reprezentanților Penitenciarului Vaslui, personalul medical al instituției a intervenit inițial pentru a-i acorda bărbatului primul ajutor.

„Intervenţia promptă şi solicitarea concomitentă a sprijinului unui echipaj SMURD au permis stabilizarea persoanei în cauză, aceasta fiind ulterior transportată la un spital din reţeaua sanitară publică, pentru aplicarea conduitei medicale specifice.

În conformitate cu prevederile legale, administraţia locului de deţinere a procedat la informarea: judecătorului de supraveghere a privării de libertate, a Serviciului Criminalistică, a Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, a Serviciului de Medicină Legală, a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui şi a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor”, se arată într-un comunicat transmis de Penitenciarul Vaslui.

În prezent, la nivelul unităţii, în colaborare cu organele abilitate, a fost demarată o anchetă în vederea identificării circumstanţelor care au condus la producerea evenimentului, mai arată sursa citată.

Nu rata: Râzi cu lacrimi! Ce recenzii au lăsat oamenii, pe Google Maps, penitenciarului Rahova: „Parcă nici nu îmi vine să evadez”