Un deces din cauza coronavirusului a fost anunțat cu 4 zile mai târziu. Care este explicația autorităților

Publicat: 31/03/2020 | 23:23

Un deces din cauza coronavirusului a fost anunțat cu 4 zile mai târziu. Care este explicația autorităților.

Decesul numărul 79 din cauza COVID-19 a fost raportat cu câteva zile mai târziu deoarece Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a avut deficienţe tehnice. Reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică au explicat, ulterior, că „de pe numărul de fax la care se raporta iniţial nu a fost luat raportul, din cauza procesului de mutare a sediului”. (CITEȘTE ȘI: 2.245 DE CAZURI DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. 638 SUNT DIN SUCEAVA)

Este vorba despre decesul unei paciente din Bucureşti, de 84 de ani, care a venit la camera de gardă a Spitalului Universitar din Bucureşti pe data de 26 martie. Rezultatul pentru coronavirus  însă l-a primit pe 27 martie. Tot în aceeași zi, femeia a murit, iar raportarea cu privire la deces a fost făcută marți.

„Cazul a fost raportat la DSPMB de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza unor deficienţe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB”, au precizat la momentul anunţului autorităţile, potrivit Mediafax.