Un cutremur de 6 grade pe scara Richter s-a produs în Grecia. Oamenii au ieșit îngroziți pe străzi | VIDEO

Publicat: 03/03/2021 | 13:55

Grecia a fost zguduită astăzi de un cutremur de 6 grade pe scara Richter și, inițial, specialiștii au anunțat că  intensitatea ar fi, de fapt, de 6,9. Undele seismice s-au înregistrat la 121 km sud-vest de Salonic, lângă orașul Elassona, în regiunea Larissa.

Grecia: seism cu magnitudinea de 6 grade pe scara Richter

Cutremurul s-a produs la 12:16, ora locală, au transmis cei de la Greek Reporter și a fost unul de suprafață, pentru că adâncimea la care s-a înregistrat este de doar 10 km. Potrivit rapoartelor, seismul a fost resimțit în orașele Larissa, Trikala și Salonic.

Efthymios Lekkas, profesor de geologie, a afirmat că seismul “a fost resimțit în jumătate din țară”. În imaginile apărute pe YouTube la scurt timp după ce undele seismice se observă cum locuitorii din Larissa au ieșit speriați în stradă. Unii dintre ei și-au liniștit apropiații care s-au panicat.

Descoperă și: Filmul tragediei din Onești, minut cu minut. De ce au eșuat, de fapt, tentativele de negociere

Primarul din Elassona, Nikos Gatas, a declarat că a dat deja ordin să înceapă investigațiile pentru a depista eventualele daune aduse clădirilor publice. Până în prezent, nu există informații despre eventuale victime.

Și în țara noastră a avut loc în zorii acestei zile un cutremur semnificativ; oficialii de la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică Pământului (INCDFP) au precizat că acesta a fost înregistrat în județul Buzău, iar magnitudinea sa este de 3 grade pe scara Richter.

Citește și: Președintele Ucrainei a dus “moda vaccinării” la un al nivel! Volodimir Zelenski s-a imunizat anti-COVID dezbrăcat la bustul gol | VIDEO

Sursa foto: captură video YouTube / Larissanet OnlineNewspaper