Un cuplu de miri din Anglia a decis să înlocuiască fotografiile profesioniste la nuntă cu unele făcute cu Huawei P30 Pro

Publicat: 06/12/2019 | 15:10

„No Wei!”, a titrat The Sun într-un articol publicat la finalul lunii noiembrie, material nesemnalizat ca publicitar și despre care nu știm în ce măsură este unul real sau unul plătit de Huawei. Da, pentru că despre gigantul chinez producător de smartphone-uri este vorba în articolul care, tributar tradiției presei britanice, preferă jocurile de cuvinte în titluri: No way! plus Huawei = No Wei!

Articolul vorbește despre un cuplu de tineri recent căsătoriți, care a preferat să renunțe la clasicii fotografi la nunta lor, preferând în schimb să realizeze absolut toate pozele de la festivitățile aferente căsătoriei cu un telefon Huawei P30 Pro. Cei doi tineri, Holly Eeles (26 de ani) și James Sherris (34), s-au căsătorit pe 16 noiembrie, în Windermere, având o nuntă clasică, cu 70 de prieteni apropiați invitați.

Bine, de fapt cei doi nu au renunțat de tot la fotografi, dar au renunțat la aparatele foto profesioniste ale acestora, preferând un fotograf care să realizeze fotografiile de nuntă cu un telefon HuaweiP30 Pro. Totul a fost la sugestia companiei Huawei, care s-a oferit astfel să „sponsorizeze” nunta celor doi însurăței. Așadar, fără camere DSLR la nuntă. Fotograful Ian Weldon a fost de acord cu cererea nuntașilor și s-a ocupat de tot ceea ce presupune albumul foto de la nuntă folosind doar un telefon mobil.

Calitate excepțională fără aparate foto sofisticate, ci doar cu un telefon Huawei P30 Pro

Weldon, poreclit „cel mai cool fotograf de nunți din lume”, a acceptat provocarea companiei Huawei de a încerca să scoată fotografii de nuntă la calitate excepțională fără aparate foto sofisticate, ci doar cu un telefon Huawei P30 Pro.

„În mod normal, la o nuntă, un fotograf ar avea cel puțin două aparate foto cu el, multiple obiective și echipament de lumini. Dar să fotografiez nunta lui Holly și James exclusiv cu un telefon P30 Pro, pot să spun cu siguranță că a fost posibil să obțin imagini la aceeași calitate, ca și când aș fi folosit toate cele amintite”, a declarat Ian Weldon pentru The Sun.

„Stilul meu de fotografiere presupune să capturez imagini ale momentelor de candoare, iar folosind un telefon mobil mi-a fost mai ușor să mă strecor, să mă desfășor și să fiu în locurile cele mai bune pentru a surprinde astfel de imagini. Mi-ar fi fost mult mai dificil să fac asta folosind un aparat foto DSLR”, a mai spus fotograful.

Mirii au fost și ei impresionați de ce a ieșit. „Eram temători cu privire la înlocuirea aparatelor foto profesioniste cu un telefon mobil pentru a fotografia întreaga nuntă. Dar am fost absolut surprinși de cât de bine au ieșit pozele, de calitatea acestora. În plus, să fim fotografiați cu un telefon mobil ne-a făcut să ne simțim atât de natural, pentru că eram obișnuiți din viața de zi cu zi”, au spus Holly și James.

„Nici măcar nu l-am observat pe Ian în toate momentele în care ne făcea fotografii. Se mișca natural și fără să deranjeze printre invitați, iar imaginile momentelor de candoare de la nunta noastră au ieșit la o calitate excepțională”, au mai spus tinerii căsătoriți.

Încredere deplină în calitatea camerelor foto de pe telefonul Huawei P30 Pro

Huawei a decis să apeleze la acest artificiu de imagine, nu doar pentru că are încredere deplină în calitatea camerelor foto de pe telefonul Huawei P30 Pro, ci și pentru că a realizat inițial un sondaj în rândul tinerilor căsătoriți, prin care a aflat că 35% dintre aceștia au fost dezamăgiți de calitatea fotografiilor de la nunțile lor. Alți 39% dintre cei intervievați în sondajul Huawei au declarat că au preferat imaginile făcute cu telefonul de oaspeții de la nuntă decât cele făcute de fotografii profesioniști cu camerele DSLR ultraperformante.

Alte 30 de procente au declarat că fotografia lor preferată de la propria nuntă a fost una „neregizată”, realizată de cineva dintre invitați cu telefonul mobil. 35% dintre respondenți au spus că fotografiile lor de la nuntă li s-au părut prea „regizate”, prea „teatrale”, iar 13% susțin că în fotografiile profesionale părea că invitații nu se simt deloc confortabil. Drept rezultat, sondajul aratăă că 46% dintre mirii britanici ar prefera mai multe fotografii realizate de rude și de prieteni la nuntă, decât cele profesionale, făcute de fotografi profesioniști.

Unul din fiecare trei respondenți la acest sondaj au declarat că momentul lor preferat de la nuntă nu se regăsește pe nicio fotografie realizată de fotografii angajați să facă pozele. În fine, alte 35% procente dintre tinerii însurăței au declarat că se simt mult mai confortabil când li se fac poze cu telefonul mobil decât atunci când sunt fotografiația cu camere foto profesionale.

Top 15 regrete la fotografiile de nuntă profesionale:

1. Prea puține fotografii cu familia
2. Prea puține fotografii în general
3. Lumină proastă
4. Prea puține fotografii cu prietenii
5. Fotograf slab
6. Vreme proastă
7. Locul fotografiilor (biserică, parc etc.) ales greșit
8. Fotografiile păreau prea regizate
9. Toată lumea din fotografii „poza”, în loc să se simtă natural
10. Persoane cu care nu mai vorbesc se aflau în fotografii
11. Lumea din poze arată prea „formal”
12. Aveam ochii închiși în poze
13. Mulți dintre cei fotografiați păreau că se strâmbă
14. Invitații nu par să se distreze în pozele profesionale
15. Nu-mi amintesc când au fost făcute acele poze

Justin Costello, de la Huawei Marea Britanie și Irlanda a declarat: „Ce fel mai potrivit de a arăta capacitățile de fotografiere ale telefonului Huawei P30 Pro decât supunându-l la testul suprem: fotografiile de nuntă? Imaginile rezultate au fost o mărturie a capacității camerelor foto revoluționare cu Leica Quad Camera System, care îți permite să surprinzi fiecare detaliu și fiecare culoare ale momentelor prețioase ale vieții”.