Un cunoscut profesor și poet a fost răpus de Coronavirus. E primul deces înregistrat în județul Bacău

Publicat: 25/03/2020 | 10:24

Testele au confirmat că profesorul Leonid Iacob a fost infectat cu noul coronavirus. În vârstă de 74 de ani, bărbatul a decedat la Spitalul din Comănești, unde a fost internat după ce a manifestat simptome specifice infecției, în data de 22 martie, pe secția Anestezie și Terapie Intensivă a spitalului. Pacientul suferea de obezitate, hipertensiune arterială și insuficiență renală cronică.

Marți, fiica acestuia a scris pe contul personal de Facebook că profesorul a murit: „Vă rog să luați în serios pandemia! Tata a pierdut războiul cu virusul Corona! Sper ca moartea lui să fie un semnal de alarmă pentru voi toți! Odihnește-te în pace, tată”Teofana Lavinia Eremencu

Cauza morții era o presupunere, inițial, pentru că singura informație a fost că profesorul a fos transportat la spital cu ambulanța, iar singurul contact a fost doar cu fiul, întors din Germania. Acesta a fost internat și testat la Suceava, rezultatul fiind negativ. Ulterior, testele au confirmat spusele fiicei.

Leonid Iacob

Anchetă epidemiologică

Dat fiind faptul că testele au confirmat că profesorul fusese infectat cu coronavirus, Direcția de Sănătate Publică Bacău a demarat o anchetă epidemiologică pentru a găsi toți contacții profesorului din spital și personalul de pe ambulanța cu care acesta a fost transportat. Un fost elev al profesorului de limba română a transmis un mesaj emoționant.

”Să înțelegem că Maestrul nostru și-a luat cu sine penelul și foaia de scris, pentru a fi menestrel și poet la Porțile Raiului ….Drum bun Maestre, îngerii să te primească cu aripi largi deschise.Să îți întâlnești prieteni dragi, ce au trecut dincolo mai devreme. Nu te vom uita, Maestre!!”

(CITEȘTE ȘI: MIRCEA BADEA NU CREDE CĂ ROMÂNIA ARE PUTEA SĂ LUPTE CU CORONAVIRUSUL. “AȘTEPT SĂ MOARĂ DE LA SINE! NOI NU AVEM…”)

I-a scris o poeziei soției, cu două săptămâni înainte de moarte

Cu două săptămâni înainte să fie răpus de necruțătorul virus, poetul a așternut pe foaie și câteva rânduri închinate celei care i-a fost soție…

”Mai cheamă-mă, iubito, lângă tine,
Așa cum mă chemai de-atâtea ori
Să te privesc și să îmi fie bine
Și să mă-mbăt cu-al tău miros de flori” 

(VEZI ȘI AICI: GHIDUL LOCURILOR DE MUNCĂ DISPONIBILE ÎN PERIOADA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS)

”Întreaga lume e cuprinsă de această pandemie”

Moartea profesorului nu a trecut neobservată de comăneșteni. Ionuț Iftimoaie locuiește în Comănești și are un mesaj tranșant:

”Am ales împreună cu familia mea să ne autoizolăm. Întreaga lume e cuprinsă de această pandemie si din păcate România nu este ocolită de acest virus – Covid 19. Vedem cu toții ce se întâmplă în Italia, iar ca să evităm un asemenea dezastru și în România nu trebuie să fim superficiali. Să fim precauți decât iresponsabili! Dacă îți iubești familia, dacă îți iubești țara –  Stai Acasă. Astfel îi protejezi pe toți cei dragi, dar și pe tine însuți. Să ne revedem sănătoși”, a scris Ionuț Iftimoaie.