Un condamnat celebru, închis pentru corupție, s-a asociat cu Poliția Română în campanii pentru prevenirea criminalității

Publicat: 03/06/2020 | 20:28

Un fost deținut, condamnat pentru corupție, a ajuns partener al Poliției Române, Administrației Naționale a Penitenciarelor și al Direcției Generale pentru Protecția Consumatorului Brașov. Este vorba despre Ionel Spătaru, fost şef al Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Braşov, arestat în toamna lui 2011 după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua o mită uriașă de la administratorul unei firme, potrivit gandul.ro.

La începutul anilor 2000, numele lui Spătaru era unul important în mediile politice ale Brașovului. Vicepreședinte al PDL Brașov, Ionel Spătaru primise, pe linie de partid, funcția de președinte al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor.

Din această poziție, în anul 2011, Spătaru i-a cerut reprezentantului unei firme nu mai puțin de 300.000 de lei, pentru a revoca o decizie de închidere societății respective. Potrivit procurorilor DNA, în perioada iulie – octombrie 2011, Ionel Spătaru, ar fi încasat, în mai multe tranșe, suma totală de 70.000 de euro.

În iunie 2012, Spătaru a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare

În 12 octombrie 2011, după ce administratorul a decis să formuleze un denunț la DNA, președintele Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor a fost reținut imediat după ce a primit, de la acesta, prin intermediul unui fost ofițer SRI, o nouă tranșă în valoare de 10.000 de euro.

În iunie 2012, Spătaru a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, însă în noiembrie 2014 a fost eliberat condiționat, din Penitenciarul Codlea.

CITEȘTE CONTINUAREA AICI