Un concurent de la ”Chefi la Cuțite”, poveste de viață cutremurătoare: ”Pe tata l-au tăiat acolo, la poartă…”

Publicat: 21/12/2019 | 14:18

Show-ul culinar ”Chefi la Cuțite” este o poartă deschisă și către amintirile concurenților, nu numai către felurile de mâncare pe care le prepară din dorința de a demonstra că pot fi ”chefi” de viitor, talentați și pregătiți pentru a face față oricărei provocări induse de bucătăria extravagantă a unui mare restaurant.

Ali Bazjat, spre exemplu, s-a născut în Afganistan. A ajuns în România printr-un concurs de împrejurări, iar viața sa este demnă de un film cu desfășurare tragică și final care anticipează perspective nebănuite. Amintirile concurentului oferă imaginea – tristă – a unei alte lumi, iar faptul că și-a pierdut tatăl în condiții de neînțeles pentru o societate civilizată îl va marca pentru totdeauna. România a devenit, practic, un refugiu pentru concurent, însă durerile personale nu pot fi șterse cu buretele.

”Într-o seară eram acasă cu mama, cu tata, cu sora, cu fratele mai mic care era afară şi se juca cu copiii. Era 7 seara. A venit acasă obosit, tremura şi zicea: «Ali, fugi! Ali, fugi, că au venit talibanii». Am fugit pe uşa din spate, tatăl meu a ieşit la ei şi le-a spus că nu sunt acasă de o săptămână. Eu am luat nişte bani de la o vecină şi am fugit cu un taxi până în graniţa Pakistanului. Pe tata l-au tăiat acolo la poartă, l-au omorât”, a mărturisit Ali Bezjat.

Ali Bezjat a reușit să treacă peste această tragedie din viața familiei sale. A reușit să ajungă în România, s-a străduit să învețe limba română și s-a angajat la o pizzerie. Este doar o altă poveste de viață emoționantă, iar faptul că a luat viața de la zero, așa cum se spune, demonstrează că nimic nu este imposibil. Chiar dacă lacrimile trecutului nu pot fi șterse niciodată.