Un colectiv de medici şi o fabrică de textile din România au început să fabrice echipamente de protecţie împotriva COVID-19

Publicat: 06/04/2020 | 18:53

Un colectiv de medici şi o fabrică de textile din România au început să fabrice echipamente de protecţie împotriva COVID-19: un înlocuitor pentru izoletă, măşti, costume, cagule, viziere, halate.

Industria textilă din România sare în ajutorul spitalelor! Multe companii din domeniu s-au aliat și au construit tipare noi cu țesături tratate prin diferite procedee de impermeabilizare. (CITEȘTE ȘI: BREAKING NEWS: STAREA DE URGENȚĂ ÎN ROMÂNIA, PRELUNGITĂ CU ÎNCĂ O LUNĂ! ANUNȚUL LUI KLAUS IOHANNIS)

Unul dintre cele mai cunoscute branduri de fashion din România, NISSA, a alocat toate resursele de care dispunea pentru această dezvoltare și a creat măști de protecție, halate de unică folosință, combinezoane, botosi, cagule, viziere, halat și șorț impermeabil, botoşi înalți impermeabili, mâneci impermeabile și un set din polietilenă pentru pacient care înlocuiește cu success izoleta și îl separă total pe pacient de mediul extern.

Materialele utilizate sunt similare cu cele oferite de furnizorii din China și respectă standardele internaționale. Informațiile din piață ne arată că furnizorii din China deja au dublat și triplat prețurile la materialele de protecție.