Un celebru medic român stabilit în SUA a dat ultimele detalii despre medicamentul ”minune” care omoară virusul COVID-19

Publicat: 18/04/2020 | 10:33

La începutul epidemiei de coronavirus, Ion Alexie, fostul medic al lui Michael Jackson, le dădea unele sfaturi românilor, dar și autorităților pentru a preîntâmpina o pandemie. Acum, Ion Alexie, specialist în boli infecțioase într-un spital din Nevada, SUA, plecat din România în 1999, a vorbit, la Antena 3, despre ce se întâmplă acum în lume. (CITEȘTE ȘI: MESAJUL CUTREMURĂTOR POSTAT DE COLEGII UNUI BĂRBAT DIN DEVA MORT DE COVID-19. ÎN URMĂ AU RĂMAS SOȚIA, GRAV BOLNAVĂ, ȘI ȘASE COPII)

„Nu știm mare lucru în plus despre COVID-19. Ce știm e că alaltăieri și ieri s-au publicat niște studii pe niște pacienți, de fapt infectații de pe un portavion american și 60% dintre ai nu au avut niciun simptom.

Deci, problema este că mulți dintre oameni sunt infectați, merg în jurul nostru și pot să răspândească boala. Este adevărat că dacă nu tușesc și nu strănută, numai prin vorbire mult mai puține virusuri pot să infecteze alte persoane, dar nu este imposibil. (NU RATA: HAOS ÎN MARAMUREȘ, CHIAR ÎN VINEREA MARE! NU A SCĂPAT NICI PREOTUL, AMENDAT CU 20.000 DE LEI)

Se lucrează la vaccinuri, se lucrează și la tratamente, se fac studii – azi de dimineață a fost publicat un studiu parțial din Chicago unde spun că medicamentul care se numește Remdesivir dă rezultate foarte bune, mai ales la pacienții cei mai gravi și cei intubați, ceea ce este un lucru foarte bun.

Studiul final încă nu este publicat, încă se mai tratează pacienți, dar este un început bun”, a spus dr. Ion Alexie, la Ediția Specială.

Ce spunea medicul când COVID-19 abia intra în România

Într-un filmuleț de câteva minute, Ion Alexie a prezentat mai multe variante de a evita sau a scăpa de coronavirus. 59 de persoane fuseseră depistate pozitiv în România, la acea oră și nu exista niciun deces.

Vreau să fac câteva comentarii despre acest coronavirus. În primul rând, virusul trăiește cam 2-3 zile pe suprafețele neviabile, adică pe mese, pe scaune, unde cineva tușește sau strănută. În aceste zile, virusul poate să fie contactat de alți oameni, punând mâna pe suprafețele respective, după aceea dusă la nas sau la gură și pacientul se infectează.

AFLĂ AICI: COVID-19 ÎN ROMÂNIA. AȘA ÎL PERCEP OAMENII DIN LUNCA DUNĂRII: ”E RĂZBOI CHIMIC. SĂ MAI MOARĂ DIN POLPULAȚIE!”

Numărul doi, virusul când este tușit sau strănutat poate trăi în aer 2-3 ore, dar în acest moment oamenii de știință nu sunt siguri dacă această acntitate de virus care plutește în aer este infectivă sau nu.

Părerea mea este că, dacă sunt foarte multe virusuri în aer, pacienții se pot îmbolnăvi și, de aceea, doctorii în spitale și personalul medical trebuie să aibă măști când au grijă de pacienții infestați.

AFLĂ ȘI: POVESTEA EMOȚIONANTĂ A UNUI BĂRBAT CU CANCER CARE A FOST CONFIRMAT CU COVID-19 ȘI S-A VINDECAT! „CÂND STĂTEAM ÎN PAT, CU FEBRĂ, ÎMI VENEAU TOT FELUL DE GÂNDURI”

Numărul 3, sunt niște confuzii în România despre ce dezinfectanți se pot folosi ca să omoare acest virus și mai ales despre alcool. Alcoolul în concentrație de peste 70 la sută omoară virusul. E normal că, dacă cineva vrea să bea vodcă sau whisky, probabil concentrația nu o să ajungă la 70 la sută și atunci nu e folositor și poate chiar și omorî pacientul, din cauza intoxicației cu alcool.

Acum, cel mai bun dezinfectant este hipocloritul cu care albiți rufele. Cel cumpărat din magazine are în România o compoziție de cel puțin 5 la sută. Cumpărați un litru și mai adăugați 9 litri de apă și diluați la concentrația de 0,5 la sută și în câteva minute toate virusurile vor fi moarte.

Altă metodă de distrugere este cea cu apă oxigenată, cu o concentrație de 1 la sută”, spunea medicul.