Un bebeluș nou-născut a fost abandonat lângă un tomberon, în Baia Mare

Publicat: 05/01/2021 | 12:53

Un bebeluș abandonat lângă un tomberon în Baia Mare a fost găsit de o femeie care a sunat la poliție, apoi a luat copilul să îl îngrijească în locuința ei.

Salvatoarea bebelușului l-a spălat, i-a dat să mănânce și a așteptat ca agenții să vină și să investigheze cazul. Copilul era lăsat pe o bucată de material textil, lângă un coș de gunoi, pe strada Horea din Baia Mare. Polițiștii au fost sesizați la ora 23 și au pornit imediat cercetările, relatează presa locală.

A fost transportat la spital

Agenții ajunși la fața locului au stabilit faptul că apelanta a găsit bebelușul în jurul orei 21.00, l-a dus la domiciliul său, l-a spălat și i-a dat să mănânce, după care a anunțat Ambulanța și organele de poliție.

Bebelușul a fost transportat la Spitalul Județean Baia Mare, la Secția Pediatrie. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, urmând a se efectua verificări în vederea identificării părinților.

De asemenea, în funcție de evoluția stării de sănătate a acestuia și verificările ulterioare, se va stabili dacă este necesară schimbarea încadrării juridice, a transmis IPJ Maramureș.