Un bătrân dispărut de acasă a fost găsit pe un câmp, în stare de hipotermie

Publicat: 09/12/2020 | 13:42

Polițiștii din Băilești au găsit un bărbat de 90 de ani, care a dispărut de la domiciliu în urmă cu o zi, pe un câmp în stare de hipotermie.

Poliţiştii au fost sesizaţi în dimineața zilei de ieri, de un bărbat de 49 de ani, asistent medical, cu privire la faptul că, un bătrân de 92 de ani, din Băilești, a plecat de la domiciliul său unde locuiește singur și nu s-a mai întors acasă. Acesta a fost văzut ultima dată de femeia care îl îngrijea.

Bărbatul a fost găsit pe un câmp din extravilanul localității, într-o zonă cu vegetaţie abundentă, inconştient şi în stare de hipotermie. Având în vedere starea gravă în care se afla bătrânul, oamenii legii l-au transportat cu autospeciala de poliție la Spitalul Municipiului Băilești.

„La nivelul Poliției Municipiului Băilești s-a constituit un colectiv de lucru care a desfășurat activități specifice în vederea găsirii persoanei în cauză, polițiștii fiind ajutați și de un voluntar, un bărbat de 44 de ani, din Băilesti. Căutările s-au desfășurat atât în Municipiul Băilești cât și în extravilanul localității. Astfel, bărbatul a fost găsit pe un câmp din extravilanul localității, într-o zonă cu vegetaţie abundentă, inconştient şi în stare de hipotermie.

A fost solicitată intervenția unui echipaj de ambulanță prin S.N.U.A.U 112, însă polițiștii au realizat starea gravă în care se afla bărbatul avand în vedere condițiile de iarnă, zăpada și temperaturile scăzute. Astfel, polițiștii au procedat imediat la transportarea acestuia cu autospeciala de poliție la Spitalul Municipiului Băilești pentru acordarea de îngrijiri medicale. Bărbatul a fost preluat de către cadrele medicale și a rămas internat la spital pentru efectuarea de investigații de specialitate și acordarea de îngrijiri medicale”, spun reprezentanţii IPJ Dolj.

Starea de sănătate a bătrânului este bună, iar în cursul zilei de miercuri va fi externat din spital, după ce a primit îngrijirile medicale necesare.