Un bătrân din Pitești a fost spulberat pe trecerea de pietoni de un șofer băut. Victima a fost proiectată la zeci de metri distanță

Publicat: 13/12/2019 | 09:43

Un bărbat care s-a urcat la volan după ce a consumat alcool a spulberat un pieton și l-a aruncat zeci de metri pe carosabil, în Pitești. Accidentul îngrozitor s-a produs joi noaptea, în cartierul Craiovei.

Bărbatul de 72 de ani traversa pe trecerea de pietoni atunci când a fost izbit în plin de un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani. Victima a mai trăit doar câteva zeci de minute, rănile fiind fatale. Șoferul din Pitesti, care conducea un autoturism pe Calea Craiovei, a accidentat mortal un pieton care traversa regulamentar. Victima inconștientă a fost preluată de echipajul medical, însă din cauza rănilor suferite omul a decedat la spital.

Potrivit IPJ Argeș, în urma cercetărilor s-a stabilit faptul că pietonul era angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal. În urma testării, s-a constatat că șoferul se afla sub influența alcoolului. Rezultatul a fost de peste 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Potrivit martorilor, bărbatul a fost aruncat zeci de metri pe carosabil.  Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.