Un bărbat trebuie să-i plătească fostei soții despăgubiri pentru treburile casnice

Publicat: 25/02/2021 | 14:04

 

Decizia luată de instanța din Beijing a șocat pe toată lumea. Un bărbat nu și-a ajutat soția la treburile casnice și acum trebuie să plătească despăgubiri. Plângerea a fost depusă de fosta soție și judecătorii i-au dat dreptate.

Fostul partener al unei femei trebuie să scoată 7.700 de dolari despăgubiri pentru treburile casnice făcute în timpul căsătoriei, care a durat câțiva ani, relatează agenția italiană ANSA, citată de Rador.

Cazul de divorț a fost judecat de Curtea Populară a Districtului Fangshan în conformitate cu Codul civil care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2021. Potrivit acestuia,
soțul care își asumă o responsabilitate mai mare în educarea copiilor, în îngrijirea membrilor mai în vârstă ai familiei sau în efectuarea treburilor casnice neplătite, poate cere despăgubiri partenerului în cazul unui proces de divorț. Suma ar trebui decisă de părțile în cauză, însă în cazul în care nu se întâmplă acest lucru, intervine instanța.

Decizie fără precedent a instanței

Chen va trebui să-i plătească fostei sale soții, Wang suma de 50.000 de yuani pentru serviciile de menaj efectuate în timpul mariajului lor. Asta pentru că lui Chen „nu i-a păsat şi nici nu a participat la niciun fel de treburi casnice”, a declarat femeia în fața instanței.

Cei doi s-au căsătorit în anul 2015, dar trei ani mai târziu s-au despărțit. Femeia a fost de acord să pună capăt mariajului în fața instanței cu anumite condiții. Proprietatea să fie împărțită și să primească aproximativ 310 dolari pensie alimentară pentru copil.

Decizia judecătorului vine după o analiză detaliată a nivelului de trai a bărbatului, veniturile, dar și timpul petrecut de cuplu împreună și ceea ce a făcut Wang pentru familie.

VEZI ȘI DOSARUL INDEMNIZAȚIILOR COVID-19 ÎN INDUSTRIA PETRECERILOR. AU DEPUS ACTE FALSE „FARĂ NUMĂR, FĂRĂ NUMĂR”