Un bărbat nu a vrut să-i cedeze locul în autobuz unei femei însărcinate. Cum și-a motivat decizia

Publicat: 23/04/2021 | 20:51

Un bărbat a fost aspru criticat, inclusiv de familia lui, după ce nu a vrut să-i cedeze locul în autobuz unei femei însărcinate. 

După ce și-a lăsat mașina în service, în urma unui accident auto, un bărbat a fost nevoit să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun. Zilele trecute, acesta a urcat într-un autobuz ca să ajungă acasă de la serviciu. La un moment dat, și o femeie însărcinată a urcat în același autobuz. S-a uitat în stânga și-n dreapta, dar nu a văzut niciun loc liber.

Bărbatul se afla aproape de ea, iar femeia a început să-i arunce priviri pentru a-i ceda locul. Individul avea căștile în urechi și a ignorat-o pe aceasta, doar că la un moment dat ea a intrat în vorbă cu el. L-a întrebat dacă poate să-i cedeze locul, iar bărbatul a refuzat.

Acesta le-a povestit internauților de ce nu a vrut să se ridice de pe scaun: ”Nu eram nepoliticos sau altceva, i-am spus doar că nu pot să-i cedez locul pentru că am avut o zi lungă și mă dor picioarele. Nu voiam să renunț la locul meu. A început să plângă și să-mi spună că este o mamă singură. I-am zis că îmi pare rău, dar aceasta a fost alegerea ei personală”, a spus bărbatul.

El spune că la job trebuie să stea toată ziua în picioare, timp de 10 ore, iar după ce coboară din autobuz trebuie să meargă, pe jos, până acasă încă 20 de minute. Așa că… prețuiește cu adevărat timpul petrecut pe scaun, în mijloacele de transport în comun.

În opinia bărbatului, avorturile sunt gratuite, așa că nu știu de ce aceasta ar trebui să fie problema lui. Acesta și-a continuat ”confesiunea” și a mărturisit că nu este vina lui că femeia a decis să aibă un copil, dar nu își poate permite o mașină. Atunci când a ajuns acasă, bărbatul i-a povestit familiei ”pățania” din autobuz. Doar că apropiații săi nu au fost de acord cu atitudinea pe care a adoptat-o. Pe de altă parte, majoritatea internauților i-au dat dreptate.