Un bărbat infectat cu SARS-CoV-2, care refuzase internarea, a fost găsit mort în casă, la Galați

Publicat: 27/04/2021 | 20:56

Un bărbat originar din Republica Moldova, infectat cu SARS-CoV-2, care a refuzat internarea în spital, a fost găsit mort în propria locuință.

Pacientul, în vârstă de 49 de ani, locuia în orașul Galați, într-un apartament închiriat. Săptămâna trecută, el și soția sa s-au simțit rău și au aflat că s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2.

În timp ce familia lui a acceptat spitalizarea, bărbatul a refuzat, a dezvăluit medicul Mihai Polinschi, reprezentantul Serviciului de Ambulanță din Galați.

Citește și: Coronavirus România, 27 aprilie 2021. 2.019 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

„Bărbatul de 49 de ani avea cetățenie moldovenească. Împreună cu soția lui stătea la Galați, în chirie. Pe 18 aprilie, el și soția au fost testați. La testul rapid ea a avut rezultat pozitiv, el negativ.

Totuși, el avea simptome, de aceea i s-a făcut test PCR. Rezultatul a venit a doua zi, era pozitiv. Ea a mers la spital unde a fost internată, el a refuzat internarea, a stat acasă”, a explicat Mihai Polinschi, conform Mediafax.

Vecinii au sunat la 112

Mai târziu, bărbatul nu a mai fost văzut, iar vecinii au sunat la 112. Cadavrul a fost descoperit în dormitorul apartamentului închiriat.

„Administratorul a mers la el la ușă duminică, se vedea că se simte rău. Luni l-a căutat din nou și pentru că nu a răspuns a sunat la 112. Ușa a fost spartă, bărbatul a fost găsit decedat în casă.

Cauza morții va fi stabilită în urma autopsiei, el era pozitiv. Noi le recomandăm oamenilor să meargă la spital. Chiar dacă nu sunt internați, îi vede un medic. Nimeni nu trebuie să întârzie, unii nu au simptome și situația poate fi gravă”, a precizat medicul gălățean.

Coronavirus România, 27 aprilie 2021

Până astăzi, 27 aprilie, pe teritoriul României, 27.683 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS–CoV–2 au decedat.

În intervalul 26.04.2021 (10:00) – 27.04.2021 (10:00) au fost raportate 172 decese (89 bărbați și 83 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 11 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 14 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 39 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 68 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 40 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

159 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 7 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 6 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Nu rata: Apel umanitar. România, ajutor pentru India, în lupta contra coronavirusului. Autoritățile donează aparate de oxigen, la inițiativa UE