Un bărbat infectat cu noul coronavirus a fugit din Spitalul Sf. Ioan din București. Pe numele lui a fost deschis dosar penal

Publicat: 05/05/2020 | 17:36

Un bărbat infectat cu noul coronavirus a pus pe jar autoritățile din București, după ce a fugit din Spitalul Clinic de Urgență “Sfântul Ioan”. La câteva ore după ce s-a făcut nevăzut din unitatea medicală, individul a fost prins de polițiști, care l-au predat din nou medicilor. Pentru fapta lui iresponsabilă plătește cu un dosar penal deschis pe numele lui pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Citește și: Klaus Iohannis, dezvăluiri despre relansarea economică după criza provocată de epidemia de coronavirus: “Antreprenorii au probleme reale…”

Un bărbat infectat cu noul coronavirus a fugit din Spitalul Sf. Ioan din Capitală

Alarma a fost dată astăzi, în jurul orei 14.30, după ce Secția 26 Poliție a fost sesizată telefonic de către un angajat al  Spitalului Clinic de Urgență “Sfântul Ioan” din Capitală. El a anunțat că un bărbat, testat pozitiv Covid-19, a plecat, fără încuviințare, din unitatea medicală.

Nu rata: Descoperirea care ar putea să pună capăt coronavirusului! Israelul lansează o nouă ipoteză: “Poate să neutralizeze boala”

“În baza semnalmentelor primite, polițiști ai Secției 26 au efectuat activități specifice, în regim de urgență și l-au depistat. Păstrându-se distanța de siguranță, a fost somat să se oprească. În faza inițială a refuzat, dar, ulterior, s-a supus măsurilor dispuse de către polițiști. S-a creat un perimetru de siguranță pentru îndepărtarea pietonilor, ulterior, fiind preluat de un echipaj sanitar specializat și transportat la spital”, au declarat surse din cadrul anchetei.

Află și: Mărturia uluitoare a unei femei vindecată de coronavirus: “Mi-a salvat viața, după ce a fost cât pe ce să mă ucidă”

Angajații Secția 26 Poliție din Capitală continuă cercetprile și urmează să fie  sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.