Un bărbat din Vaslui, acuzat de racolarea minorilor, și-a negociat condamnarea! ”Vrei 200 de lei ca să facem prostii?”

Publicat: 07/04/2021 | 14:35

Bărbatul de 53 de ani a fost acuzat că a încercat să o racoleze pe Roxana, o fetiță de 10 ani, în scopuri sexuale. A fost condamnat cu suspendare, la doi ani, după ce a negociat pedeapsa cu procurorii.

În urma încheierii acordului de recunoaștere a reușit asta, iar ca argumente au fost lipsa antecedentelor penale și „cooperarea cu organele judiciare”. Astfel, bărbatul va efectua 80 de zile de muncă în folosul comunității, la primărie sau la școala din sat.

Un bărbat din Vaslie, acuzat de racolarea minorilor, și-a negociat condamnarea! ”Vrei 200 de lei ca să facem prostii?”

Miruna avea 10 ani când i-a povestit mamei sale ce I s-a întâmplat. Bărbatul, care-I era vecin, o ademenise cu bani „pentru a face prostii”. Copila l-a ignorant, dar totul a culminat cu gesturile făcute de bărbat înttr-o zi: a simulat un act sexual în apropierea sa. ”Inculpatul i-a propus persoanei vătămate să se întâlnească la casa fiului său, unde nu locuia nimeni, să se sărute și să facă prostii, promițându-i suma de 200 de lei. Pe timpul discuției, inculpatul simula din poziția în care se afla un act sexual. Persoana vătămată s-a speriat și a plecat din curte, relatând celorlalți copii propunerea inculpatului și, ajunsă acasă, i-a povestit cele întâmplate mamei sale”, au precizat anchetatorii, scrie libertatea.ro.

Inspectorul General al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Loredana Roman, a declarant nu concepe ca un condamnat, cu atât mai mult pentru astfel de infracțiuni, să lucreze în apropierea elevilor, care pot reprezenta potențiale victime. „Noi avem personal în școli, nu știu dacă muncă în folosul comunității pot să facă la școală. De când sunt inspector general nu mi s-a solicitat niciodată vreun acord în acest sens. Consider că astfel de măsuri (obligativitatea de a presta muncă în folosul comunității, n.r.) ar trebui să fie unele de protecție, nu să reprezinte un pericol. Nu poți să trimiți o persoană condamnată pentru infracțiuni sexuale să lucreze în jurul școlilor. Noi avem îngrijitori care își fac treaba, nu se pune problema să facă altcineva munca lor”, a Loredana Roman.