Un bărbat din Sălaj a fost condamnat la închisoare, după ce a evadat de trei ori din carantină

Publicat: 17/04/2020 | 10:06

Un bărbat din Sălaj a fost condamnat la închisoare, după ce a evadat de trei ori din carantină. El s-a întors recent din Anglia.

Un tânăr de 28 de ani din județul Sălaj s-a întors recent din Marea Britanie. În momentul în care a ajuns în țară, acesta a fost plasat în carantină. Tânărul, însă, nu a respectat măsurile luate de autorități și a evadat de trei ori din carantină.

Ulterior, acesta a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare după ce și-a recunoscut fapta. (CITEȘTE ȘI: MĂRTURIILE ULUITOARE ALE UNUI MEDIC LEGIST, DUPĂ CE A FĂCUT AUTOPSIA PERSOANELOR CARE AU MURIT DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI)

”Tânărul a fost cercetat în stare de reţinere pentru săvârşirea a două infracţiuni de zădărnicire a combaterii bolilor dispunându-se apoi măsura controlului judiciar pe 60 de zile de către Judecătoria Zalău. Între acest inculpat şi procuror s-a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei prin care inculpatului i s-a aplicat o pedeapsă rezultantă de 8 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata de 2 ani”, au arătat reprezentanţii Parchetului, potrivit MediaFax.

În acealași dosar se află și un medic epidemioloc din cadrul DSP Sălaj, care a emis un aviz fals din care rezultă că barbatul de 28 de ani nu se mai afla în carantină, deși mai avea o zi de stat.