Un bărbat din Pașcani, printre victimele răpuse de COVID-19. Cadrele medicale de la Spitalul Municipal și Serviciul de Ambulanță, puse în izolare

Publicat: 31/03/2020 | 16:49

Un bărbat din Pașcani se numără printre victimele răpuse de COVID-19 în România, iar bilanțul a ajuns la 72 de morți. În urma acestor vești triste, cadrele medicale de la Spitalul Municipal Pașcani și Serviciul de Ambulanță au fost puse în izolare, dar și mai multe persoane care au intrat în contact cu cel decedat.

Citește și: Anunțul făcut de Gabriela Firea! Ce se va întâmpla cu unele mijloace de transport în comun

Un bărbat din Pașcani, printre victimele răpuse de COVID-19 în România

S-a înregistrat primul caz de deces al unui bolnav infectat cu noul coronavirus la nivelul municipiului Pașcani. În vârstă de 68 de ani, bărbatul a ajuns cu tuse seacă și dureri în zona abdominală sâmbătă, 28 martie, în Compartimentul de Primiri Urgență Pașcani. El a fost depistat pozitiv în cursul nopții de 28 spre 29 martie și, ulterior, transferat către Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, el a pierdut lupta la viață ieri noapte, au povestit câțiva dintre apropiați, relatează jurnaliștii de la newspascani.com.

Conform sursei citată mai sus, bărbatului i-au fost prelevate probe care au fost trimise spre analiză la Iași. Între timp, după investigațiile de la Pașcani, s-a stabilit că are pneumonie. Iar când rezultatele analizelor de la Iași au confirmat prezența virusului ucigaș din China, el a fost direcționat către spitalul de Boli Infecțioase.

Nu rata: TEST RAPID de coronavirus. Dacă tubul își schimbă culoarea în 30 de minute, ești pozitiv

Bărbatul mort din cauza noului coronavirus s-a întâlnit cu rude venite din Anglia

Victima a participat în urmă cu două săptămâni la o pomenire în județul Suceava, unde a luat contact cu niște rude venite din Anglia. Ulterior, a organizat o pomenire la mormântul părinților din satul Heci, comuna Lespezi.

Află și: Mărturii cutremurătoare din Spitalul Județean din Suceava: “Din sacii negri, pacienților morți le sună telefoanele!”

Pe 24 martie, bărbatul s-a mai prezentat la unitatea din Pașcani, unde, după analize, i s-a recomandat tratament la domiciliu. Potrivit informațiilor oferite de dr. Daniel Bechir, managerul unități medicale, pe data de 24 martie s-a încercat direcționarea acestuia către Boli Infecțioase Iași, dar transferul nu a fost considerat necesar.

Citește și: Apelul disperat al unei mămici românce din Italia, rămasă pe străzi: “Nu mai am bani de mâncare! Vreau acasă

După confirmarea infectării, DSP a demarat o anchetă epidemiologică. Mai multe persoane din satul Heci au fost sfătuite să rămână în izolare. Zece cadre medicale de la Spitalul Municipal Pașcani și Serviciul de Ambulanță sunt și ele în izolare. Bărbatul va fi înmormântat în cimitirul din satul Heci.