Un bărbat din Constanța a fost condamnat la 11 ani de închisoare după ce a violat mai mulți copii din comună

Publicat: 12/05/2021 | 18:41

Un bărbat cunoscut de săteni ca fiind un om decent și muncitor a fost identificat de polițiști ca fiind un pedofil violator, în  satul Cotul Văii, comuna Albeți, Constanța.

Pe numele său, Petru Ciprian Baier a ajuns să fie condamnat la 11 ani de închisoare, după ce mai mulți minori le-au descris oamenilor legii  actul sexual pe care individual le-a avut cu ei.

Oamenii din comună au rămas șocați de acest caz adus la lumină de autorități.

”Nu ne așteptam la așa ceva, am rămas șocați”, au spus, pentru Replica, oamenii din localitate.

Potrivit presei locale, Petru Ciprian Baier este căsătorit și locuiește în localitatea Cotu Văii din Albești.

 ”Și-a cumpărat o casă cu soția lui, o gospodărie întreținută. Muncea și prin străinătate, prin Germania. Nu ne așteptam la așa ceva, am rămas șocați”, au spus, pentru Replica, locuitorii din Albești.

VEZI ȘI: Violator din Constanța, prins în timp ce spărgea o casă! Decizia de neînțeles luată de proprietară

Cum s-a aflat că este violator de băieți minori

Totul a început în momentul în care un minor a relatat cum a fost abuzat sexual de către Baier. Oamenii legii au declanșat ancheta, ulterior ieșind la iveală și alte fapte similare, derulate de-a lungul anilor. Una în anul 2015, apoi încă o infracțiune de viol la începutul verii anului 2016, alta la începutul lunii august 2018, apoi și în data de 8.02.2019, plus o infracțiune de agresiune sexuală în vara anului 2018. De menționat că victimele sunt băieți minori.

”Toți sunt băieți, minori. Patru sunt. Cred că au vârste cuprinse între 13 ani și 16. Cam așa. Erau vecini, acolo, cu el. S-a aflat mai târziu. Se pare că minorii nu au spus ce li s-a întâmplat. După ce a spus unul dintre ei, dar mai recent, încoace, au spus și ceilalți. Dar… nu ne așteptam, pe cuvânt că am rămas uimiți”, au mai spus locuitorii zonei, pentru Replica.

Pe 24.05.2019, Baier a fost trimis în judecată pentru viol, la Judecătoria Mangalia, iar pe 14.04.2021 a fost condamnat la 11 ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă, iar apelul se va judeca pe 23.09.2021.

CITEȘTE ȘI: Ipoteză șocantă! Unul dintre cei șapte violatori din Vaslui ar fi fost virgin când a fost condamnat