Un bărbat din Bistrița a primit 5.000 de lei amendă pentru că plecat din carantină. Ce le-a spus polițiștilor este halucinant

Publicat: 11/04/2020 | 14:10

Cu toate că au fost emise ordonanțe militare care reglementează circulația persoanelor pe timpul situației de urgență decretate de Președintele României, iar pericolul ieșirii din casă este unul care nu poate fi neglijat, din cauza riscului major de infectate cu noul coronavirus, există mulți ”teribiliști” care măsurile restrictive, chiar dacă consecințele unui astfel de gest sunt extrem de grave.

Respectivii nu sunt speriați nici măcar de amenzile consistente prevăzute de lege, în astfel de situații, așa că abordează întreaga ”problemă” subiectiv și, mai ales, iresponsabil. Așa s-a întâmplat și în Bistrița-Năsăud, acolo unde polițiștii au organizat un filtru pentru a vedea cine nu respectă izolarea sau carantina, iar printre cei ”prinși în fapt” s-a aflat și un bărbat care le-a oferit oamenilor legii explicații de-a dreptul șocante.

În primul rând, după ce a fost oprit de polițiști și legitimat, omul a mărturisit că nici nu știa că se află în carantină. Iar motivul pelcării de acasă a fost… un pachet de țigări pe care dorea să îl cumpere. Dar asta nu a fost totul, informează stirilekanald.ro.

Bărbatul a recunoscut că intenționa să meargă și la serviciu, în Dej, iar apoi – cu trenul – ar fi dorit să ajungă și la Iași. Și asta în condițiile în care autoritățile recomandă tuturor cetățenilor să rămână cât mai mult în case pentru a încerca stoparea epidemiei de COVID-19, iar atunci când este vorba despre carantină totul este mult mai grav.

Polițiștii l-au amendat pe bărbat cu suma de… 5.ooo de lei, acesta fiind obligat să suporte, acum, și cheltuielile aferente a 14 zile de carantinare, potrivit legii.

(CITEȘTE ȘI: ALERTĂ MEDICALĂ. OAMENII DE ȘTIINȚĂ AU DESCOPERIT 6 TIPURI NOI DE CORONAVIRUS LA LILIECII DIN MYANMAR)