Un bărbat din Argeș, în vârstă de 45 de ani, a murit la o zi după ce s-a vaccinat anti-COVID. S-a deschis o anchetă

Publicat: 04/03/2021 | 14:37

Un bărbat din Argeș, în vârstă de 45 de ani, a murit la o zi după ce s-a vaccinat anti-COVID. S-a deschis o anchetă pentru a se stabili cu exactitate cauzele decesului.

Bărbatul de 45 de ani s-a prezentat pe 2 martie, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș.

După vaccinare, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul. Ajuns la domiciliu, acesta și-a pierdut cunoștința și a fost adus cu ambulanța la spital.

”La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical”, se arată în comunicatul CNCAV.

A plecat acasă, iar a doua zi familia bărbatului a chemat ambulanța de urgență. Din păcate, medicii ajunți la fața locului nu au mai putut face nimic ca să-i salveze viața.

”La acest moment, DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului”, a mai precizat CNCAV.