Un bărbat căsătorit în urmă cu 5 ani are un copil care îi este unchi: ”Are dreptul la alocația de stat pentru copii?”

Publicat: 04/03/2020 | 07:35

În mediul online a fost prezentat un caz de-a dreptul stupefiant, totul ținând de legăturile de rudenie dintre membrii unei familii. Concret, bărbatul în cauză dorea să afle dacă poate primi alocație de la stat copilul său. Întrebarea ar părea, la o primă vedere, una puerilă, însă povestea bărbatului aduce în discuție o… speță rar întâlnită.

Bărbatul s-a adresat, în special, specialiștilor în dreptul familiei, însă internauții au citit cu mare interes postarea sa. Toată povestea a început în urmă cu 5 ani, atunci când bărbatul în cauză s-a căsătorit, numai că – pornind de la vizitele dese ale tatălui său – scenariul s-a complicat progresiv. Iar acum a apărut o întrebare care nu-i dă pace bărbatului.

”Întrebare pentru specialiști în dreptul familiei. Stimaţi prieteni, deoarece ma aflu în dificultate, am să-mi permit să vă întreb ceva, cu speranța că, între atâția prieteni, voi găsi un răspuns la un specialist în materie de drept. Așadar, în urmă cu 5 ani, m-am căsătorit din dragoste cu o vaduvă care avea o fată de 18 ani. Tatăl meu, dupa căsătorie, m-a vizitat de mai multe ori, ca până la urmă să se îndrăgostească de fiica vitregă, cu care în cele din urmă să se căsătorească, fără a-mi cere consimțământul. Deci, fiica mea vitregă mi-a devenit mamă vitregă, iar tatăl meu, ginerele meu. Soția tatălui meu, adica fiica mea vitregă, a născut un băiat, care este acum nepotul meu. În același timp, soția mea vaduvă a devenit bunică, deoarece este mama soției tatălui meu, iar eu sunt nepotul soției mele. Nu mult mai târziu, soția mea a născut un baiat care a devenit cumnat cu tatăl meu, fiind frate vitreg cu soția tatălui meu și, în același timp, este și unchiul meu. Copilul este fratele mamei mele vitrege, iar prin mama mea vitregă, soția mea a devenit bunică și eu am devenit bunicul meu propriu. Având în vedere cele mai de sus, aș vrea să știu dacă copilul meu, care în același timp este unchiul meu, cumnat cu tata și frate cu mama mea vitregă, are dreptul la alocația de stat pentru copii? Voi ce spuneți? P.S. Miștocarii să se abțină. ?” a fost mesajul postat pagina de Facebook a grupului ”Polițiștii au umor”.