Un bărbat care știa că are coronavirus a venit cu avionul din Madrid, în București, împreună cu alți 60 de pasageri! Pacientul a fost luat cu izoleta imediat după aterizare

Publicat: 17/03/2020 | 16:59

A fost alertă pe aeroportul Otopeni astăzi, 17 martie. Un pasager care venea din Madrid, diagnosticat cu Covid-19, a fost preluat de pe aeroportul Otopeni imediat cum avionul a aterizat. Șocant este faptul că omul se afla în aeronavă în preajma altor 60 de pasageri. Mai mult, bărbatul știa că este purtătorul virusului apărut în China.

Un bărbat în vârstă de 44 de ani apus pe jar autoritățile române, după ce a fugit din izolare, din Spania, și a luat avionul către București. Acesta știa foarte bine că este confirmat cu Covid-19 și cu toate acestea nu i-a păsat că poate contamina pe oricine în jurul lui. După un zbor de  două ore  lângă alți 60 de pasageri, bărbatul a fost preluat de specialiștii DSP imediat după aterizare, pe Aeroportul Henri Coandă.

El a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19).

„Persoana în cauză nu a respectat recomandarea autorităților spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile.

 Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice și a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport și transportată cu izoletă la INBI Matei Balș.

 S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Mai mult, pasagerii vin dintr-o zonă afectată și au obligația de a se autoizola 14 zile”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.