Un bărbat a transmis noul coronavirus la 22 de persoane, după ce a refuzat să stea acasă, pentru a se vindeca: „O să vă infectez pe toți”

Publicat: 25/04/2021 | 18:19

Un bărbat de 40 de ani din Spania a șocat pe toată lumea. Acesta a infectat 22 de persoane cu noul coronavirus, după ce a continuat să vină la locul de muncă și la sală, deși era pozitiv și prezenta simptome puternice.

Un spaniol a sfidat pe toată lumea, deși era infectat cu noul coronavirus. Bărbatul de 40 de ani s-a infectat cu COVID-19 și a început să aibă simptome grave, precum febră puternică de 40 de grade, dar și tuse. În ciuda simptomelor sale, spaniolul a continuat să meargă la locul de muncă și la sală și nu i-a păsat deloc de soarta celor din jur.

Din cauza inconștienței lui, 22 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus, printre care și trei copii de un an. Fără rețineri, bărbatul s-a plimbat cu masca jos, iar la locul de muncă a tușit continuu, spunându-le colegilor săi că îi va infecta pe toți.

Potrivit informațiilor oferite de poliția spaniolă, bărbatul care prezenta simptome de infectare cu noul coronavirus și-a făcut un test PCR într-o seară, iar ziua următoare a ales să meargă din nou la muncă, în așteptarea rezultatelor, deși colegii i-au sugerat să stea acasă.

Acesta, fără menajamente, le-a spus: „O să vă infectez pe toți cu coronavirus”, iar ulterior, testul lui a ieșit pozitiv, alarmând toți colegii de la locul de muncă. În urma faptelor sale, spaniolul de 40 de ani a fost arestat.

1.542 cazuri de infectare cu COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 25 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.046.264 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 972.476 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.542 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 249 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Sursă foto: Pixabay