Un bărbat a murit după ce s-a tratat cu “medicamentul minune” promovat de Donald Trump împotriva coronavirusului

Publicat: 24/03/2020 | 10:19

Caz dramatic în statul american Arizona! Un bărbat a murit după ce s-a tratat cu “medicamentul minune” promovat de Donald Trump împotriva coronavirusului. Odată cu această veste tristă, autorităţile americane au anunţat şi că o femeie se află în stare critică după ce urmat sfatul preşedintelui american în lupta cu COVID-19.

Citeşte şi: OMS, avertisment sumbru: “Pandemia de coronavirus se accelerează. Trebuie să atacăm virusul cu tactici agresive”

Un bărbat, mort după ce s-a tratat cu “medicamentul minune” promovat de Donald Trump pentru COVID-19

Atât bărbatul care a decedat, cât şi femeia pe care medicii se chinuie să o salveze au înghiţit o substanță numită fosfat de clorochină. Aceasta a fost promovată de Donald Trump drept tratament pentru coronavirus, în ciuda avertismentelor specialiştilor. Oficialii direcţiei de sănătate din Arizona au anunţat că substanţa, care este folosită în mod normal pentru curăţarea acvariilor, a fost ingerată de cei doi oameni cu doar 30 de minute înainte să ajungă la spital.

“Date fiind incertitudinile care planează în jurul COVID-19, înţelegem că oamenii înceacă să găsească noi metode pentru a preveni sau trata virusul, dar auto-medicaţia nu e cea mai bună soluţie. Ultimul lucru pe care ni-l dorim este ca spitalele de urgenţă să fie invadate de persoane care cred că au găsit un leac miraculos”, a spus doctorul Daniel Brooks, directorul Centrului de informare antidrog, relatează Mediafax.

Nu rata: A fost lansată aplicația care te avertizează dacă te apropii de o persoană infectată cu coronavirus. Cum funcționează

Produsele farmaceutice care conţin clorochină şi hidroxiclorochină sunt prescrise de medici pentru tratarea malariei, dar deocamdată nu s-a dovedit că acestea ar fi eficiente în tratarea coronavirusului.

Află şi:  Sfaturi utile pentru persoanele vârstnice în plină pandemie de coronavirus

Cu toate acestea, Donald Trump a spus în multe rânduri că medicamentul va produce o turnură în tratamentul împotriva coronavirusului.