Un bărbat a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce a fugit din spital înainte de a afla rezultatul testului COVID

Publicat: 16/12/2020 | 11:40

Matei Strugurel, un bărbat din Buzău, a fost condamnat la închisoare cu executare și amendat după ce în aprilie a fugit din Spitalul Județean înainte de a afla rezultatul testului pentru nou coronavirus.

Bărbatul a fost internat după ce prezenta simptomele virusului ucigaș. Testul pentru COVID-19 a ieşit negativ, dar medicii l-au diagnosticat cu TBC şi au hotărât să-l ţină sub supraveghere. Bărbatul a fugit, însă, din spital de frică să nu se infecteze cu noul coronavirus.

Matei Strugurel a fost condamnat la 1 an de închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor de către Judecătoria Buzău. El a fost obligat și la plata a 550 de lei cheltuieli de judecată, însă sentința poate fi atacată. Ar fi primul caz din țară în care se aplică pedeapsa închisorii cu executare din cauza coronavirusului.

”(…) condamnă pe inculpatul Matei Strugurel la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Aplică inculpatului pedeapsa complementară prevăzută de art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal de interzicere a exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei sau considerarea ca executată a pedepsei principale cu închisoarea”, se precizează în sentinţă.