Un băiețel de 4 ani și-a salvat mama, după ce a sunat la numărul de urgență inscripționat pe mașinuța lui de jucărie

Publicat: 06/05/2021 | 18:34

Un băiețel de patru ani din Anglia și-a salvat mama, după ce a sunat la numărul de urgență care era inscripționat pe mașinuța lui de jucărie.

Charlotte Khan și-a pierdut cunoștința sâmbătă la prânz, când soțul ei era plecat la muncă. Femeia se afla acasă doar cu fiul ei, în vârstă de patru anișori. Când a văzut că mama lui a leșinat, băiețelul a folosit telefonul ei și a format numărul de urgență, care era inscripționat pe jucăria sa, o mașinuță de poliție.

Essa le-a spus operatorilor: „Mama căzut. Mama ajutor”. Apelul a durat 17 minute, deoarece micuțul are probleme de vorbire. Chiar și așa, el a reușit să-și salveze mama.

”Știe să folosească telefonul meu.  El încerca să vorbească, însă polițiștii au reușit să înțeleagă doar câteva cuvinte, printre care Mama căzut. Mi-au spus că au crezut că vor trebui să spargă ușa, dar el le-a dat cheile prin fanta cutiei poștale. Pur și simplu a știut. Chiar dacă sunau la ușă, mai întâi a verificat la geam să fie sigur că e poliția înainte de a le da cheile. Am dat cu capul de acvariu. Tot ce-mi amintesc după aceea sunt trei sau patru polițiști care m-au trezit și mi-au spus ce s-a întâmplat”, a povestit femeia.

Essa, băiețelul-erou (sursa FOTO: Instagram)

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar imediat după au ajuns și medicii care i-au oferit primul ajutor și au dus-o la spital pentru mai multe investigații de specialitate.

”Nu credeam vreodată că fiul meu de 4 ani o să trebuiască să sune la 999 (numărul de urgență în Marea Britanie – n.r.). Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă nu suna la poliție”, a mai spus femeia. „În mod clar, nu am fi putut face nimic fără curajul și gândirea rapidă ale lui Essa”, a și declarat Supt Sukesh Verma, purtător de cuvânt al poliției din Nottinghamshire despre băiețelul-erou.