Un băiețel de 13 ani din Bacău a fost vândut ca sclav de bunica lui. Incredibil câți lei a luat bătrâna pe nepoțelul ei

Publicat: 16/12/2019 | 11:56

Un băiețel de 13 ani din județul Bacău a fost vândut ca sclav, unui cioban, chiar de bunica lui. Copilul a fost descoperit de polițiști, într-o stare groaznică, flămând, murdar și exploatat prin muncă. Nemulțumită de cât a primit pentru nepotul său, femeia a sunat la 112 și a anunțat că băiatul a dispărut.

Politistii din judetul Bacãu au fost sesizati pe 12 decembrie, prin 112, cã un minor de 13 ani, din comuna Motoseni, aflat în plasament familial la bunica sa, este dispărut de acasã. Cazul a fost sesizat chiar de bunică, care se afla sub influenta bãuturilor alcoolice. După ce a fost audiată, bătrâna a recunoscut că și-a vândut nepotul unui cioban din comuna Coroiesti, judetul Vaslui, potrivit vremeanoua.ro.

Autoritățile l-au gãsit pe minor murdar si beat, dar și muncit până la epuizare. Ciobanul a oferit în schimbul copilului o caprã si câtiva lei. Cum bunica a mai cerut bani pentru copil si bărbatul a refuzat sã-i dea, aceasta l-a santajat cã îl va denunta cã a „furat” copilul. Și asa s-a aflat totul.

Potrivit aceleiași surse, minorul vândut la stânã a fost preluat de specialistii din cadrul DGASPC Bacãu, unde se aflã în prezent. Politistii desfãsoarã cercetãri în dosarul penal deschis pentru rele tratamente aplicate minorului, în care atât bunica, care și-a vândut nepotul pe o caprã, cât si ciobanul care l-a cumpãrat vor trebui sã explice faptele comise.