Un băiat de 14 ani s-a înecat în Dunăre! Adolescentul era la scăldat cu prietenii

Publicat: 29/06/2020 | 19:50

Un băiat de 14 ani s-a înecat în Dunăre. Adolescentul se afla la scăldat alături de prieteni.

Adolescentul a sfârșit tragic, după ce a căzut în Dunăre și curenții puternici nu i-au mai permis să ajungă la mal. 

Băiatul de 14 ani se afla, în această după-amiază, la scăldat pe malul fluviului, alături de doi prieteni, în vârstă de 17 și 18 ani. Din păcate, se pare că adolescentul nu a realizat că debitul Dunării era mai ridicat, în urma ploilor și viiturilor din ultimele zile. 

Scafandrii l-au căutat trei ore

La un moment dat, tânărul nu a mai ieșit la suprafață. Un copil dintre cei care îl însoțeau a sunat disperat la 112 și a cerut ajutorul. Detașamentul de Pompieri Drobeta a intervenit pentru căutarea baiatului, pe Dunăre cu două ambarcațiuni de câutare, un echipaj de scafandri și o ambarcațiune de căutare-salvare. Căutările au durat trei ore și au fost îngreunate de cantitatea mare de mâl din zonă. Din nefericire, adolescentul a fost găsit fără suflare și s-a declarat decesul.

În ultima perioadă, creșterea debitelor râurilor pe fondul precipitațiilor foarte bogate a dus la mai multe tragedii în România, pe lângă inundațiile devastatoare din mai multe județe. 

Pe 24 iunie, un adolescent de 14 ani a fost găsit înecat în Dunăre în dreptul comunei giurgiuvene Gostinu. „A sărit în apă, deși nu știe să înoate, și l-a tras vârtejul la fund…Nimeni nu a mai avut ce să îi facă nici cum să-l salveze. În locul în care a sărit Alin este un abrupt de vreo doi metri, după câțiva metri în care apa e mică, la mal. Acolo a mai murit, acum vreo doi ani, un copil. Un altul a murit acum vreo șapte ani, tot tras de vârtej, dar în altă zonă. Se știu aceste zone cu vârtejuri, dar, uite, necazul, când e să se întâmple, se întâmplă”, au declarat mai mulți locuitori din Gostinu.

Pe 20 iunie, trei fetițe de 6, 7 și 10 ani au murit, după ce s-au înecat într-un lac din județul Iași.

Foto: pixabay.com