Un avion privat care zbura din Londra către Coasta de Azur a fost întors de poliție. În aeronavă se aflau și români

Publicat: 10/04/2020 | 22:11

Un grup de persoane care ar fi zburat într-un avion privat de la Londra către Coasta de Azur din Franța a fost întors de poliție.

Șapte bărbați și trei femei au ajuns pe aeroportul Marsilia-Provence. Grupul a închiriat o vilă de lux. Bărbaților, cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani, și femeilor, între 23 și 25 de ani, li s-a refuzat permisiunea de a intra în Franța și au fost nevoiți să se întoarcă în Marea Britanie.

„Veneau pentru o vacanță la Cannes și trei elicoptere așteptau pe asfalt. Le-am comunicat că nu au voie să intre pe teritoriul național și au plecat patru ore mai târziu”, a declarat pentru Agence France-Presse un purtător de cuvânt al poliției de frontieră.

După ce avionul Embraer Legacy a aterizat la Marsilia-Provence, grupul, format din mai multe naționalități, inclusiv croați, germani, francezi, români și ucraineni, ar fi încercat să apeleze la relații pentru a-și continua călătoria. (CITEȘTE ȘI: MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, NELU TĂTARU, DECLARAȚII CUTREMURĂTOARE DESPRE EPIDEMIA DE CORONAVIRUS: “URMEAZĂ 2 SĂPTĂMÂNI GRELE”)

„Au încercat să folosească conexiunile lor și au făcut câteva apeluri telefonice”, a spus sursa.

I s-a comunicat pilotului să se întoarcă în Anglia, iar grupul a fost amendat pentru încălcarea regulilor franceze. Jet-ul privat , închiriat de un om de afaceri croat, a ajuns sâmbăta trecută, dar detaliile au fost lansate doar joi. Poliția franceză a declarat că se vor efectua verificări stricte asupra aeronavelor private sosite în Franța în perioada de Paște.