Un autocar cu 49 de români a fost mistuit de flăcări pe o autostradă din Austria

Publicat: 01/06/2020 | 16:49

Presa austriacă a vorbit astăzi despre un incident teribil ce a avut loc pe data de 30 mai. Un autocar în care se aflau 49 de români a fost cuprins de flăcări pe o autostradă din Austria. Din fericire nu au existat victime.

Autocarul se îndrepta spre Viena și a fost cuprins de flăcări în timp ce se afla în mers. Din fericire nu au existat victime, toți pasagerii din autocar au reușit să se salveze și au fost duși de către autorități la un hotel. (CITEȘTE ȘI: AUSTRIA, PRIMA ȚARĂ CARE INTRĂ ÎN NORMALITATE! RESTAURANTELE, CAFENELELE ȘI BISERICILE SE REDESCHID DIN 15 MAI)

Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la trei secții din apropiere. Deocamdată, nu a fost stabilită cauza incendiului. Presa austriacă relatează că fumul gros, cauzat de incidentul produs sâmbătă, a putut fi observat de la zeci de kilometri distanță. (VEZI ȘI: TRAGEDIE ÎN OLANDA! MAI MULȚI MUNCITORI ROMÂNI ȘI-AU PIERDUT VIAȚA. MICROBUZUL ÎN CARE SE AFLAU A FOST IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER)

În urma acestor evenimente Ambasada României la Viena s-a autosesizat referitor la incidentul produs și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale, pentru a obține informații suplimentare.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Viena s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media referitoare la incidentul produs în data de 30 mai 2020, pe autostrada Alland, lângă Sparbach (districtul Modling, Republica Austria) şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în regim de urgenţă, pentru a obţine informaţii suplimentare privind identitatea, starea de sănătate a persoanelor implicate şi situaţia acestora, precum şi circumstanţele producerii incidentului.

Din dialogul cu autorităţile locale a rezultat că în acest incident a fost implicat un autocar înmatriculat în România. În urma accidentului nu au rezultat victime, toţi cetăţenii români aflându-se în afara oricărui pericol. MAE menţionează că toţi pasagerii au fost preluaţi de un alt autocar şi au continuat deplasarea către destinaţia prevăzută anterior incidentului”, precizează MAE într-un comunicat de presă.