Un apropiat al clanului interlop Corduneanu, cercetat de poliție după ce și-a amenințat doi rivali cu o sabie. Totul a fost filmat. VIDEO

Publicat: 09/01/2021 | 13:23

Ștefan Boncu, un apropiat al clanului interlop Corduneanu, este cercetat de Poliția din Iași pentru suspiciuni de amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice. Bărbatul a fost dus la audieri după apariția în mediul online, făcute în centrul Iașului, Constantin Vandam și Jean Mărăraș, zis „Brăileanu”, au fost intimidați cu o sabie.

După vizionarea imaginilor, polițiștii s-au sesizat cu privire la Ștefan Boncu. Recent, acesta ar fi postat pe o rețea de socializare două clipuri, filmate în centrul Iașului. În ambele videoclipuri individul și-ar fi amenințat rivalii din oraș cu o sabie, scrie BZI.

În unul dintre clipuri, se poate vedea cum individul scoate o sabie dintr-o teacă din piele și o flutură în aer. Se observă că filmarea a fost făcută noaptea, chiar pe stradă, în Piața Unirii. Individul proferează injurii la adresa lui Vandam (Constantin Vandam) și a lui Jean „Brăileanu’” (Jean Mărăraș).

„Vandam și Jean, b… p… de zdrențe și de panarame! Cosmos, față de voi, e legendă vie! Voi ați avut noroc de Cosmos! Dacă nu era Cosmos în Iașul ăsta, voi erați f… demult! Veniți să vă întâlniți cu mine!”, strigă individul pe filmarea realizată în zona din fața statuii lui Alexandru Ioan Cuza, din Piața Unirii.

Conflicul a luat amploare

Nu a trecut mult timp până când agresorul a trecut la injurii, invitându-i pe cei doi rivali vizați să se întâlnească cu el, probabil pentru a-și regla conturile. Apoi s-a mutat în zona Sălii Polivalente din Iași. Aici se poate observa cu același Ștefan Boncu are aceeași sabie în mână și strigă:

„Vandam și Jean, p… pe voi, mi-ați dat întâlnire în față la Sala Sporturilor! Am venit aici, b… de zdrențe! Veniți, mă, să ne batem! Să vadă toată România și toată țara care e valoarea voastră! Vă faceți reclamă pe Facebook în lipsa noastră, când nu suntem noi! Vă faceți poze și vă dați jmecheri!”, strigă individul agitând prin aer aceeași sabie.

Astfel, vineri, Ștefan Andrei Boncu (43 de ani) a fost dus la audieri de către polițiști. Acum, urmează ca anchetatorii să decidă ce se va întâmpla în continuare cu acesta. Mai mult, anchetatorii au susținut că, în trecut, individul a mai avut probleme, atât cu privire la legislația rutieră, cât și cu anumite scandaluri.

La rândul lor, Jean Mărăraș și Constantin Vandam fac parte din clanul condus de Cosmos Tănase. Și aceștia au avut în trecut probleme cu legea, mai scrie sursa citată.